CANVIS A VOX
Política 06/06/2014

Vidal-Quadras es retira de la política després de 25 anys per no "eternitzar-se"

L'exeurodiputat del PP renuncia a seguir liderant Vox després de no aconseguir cap acta a les eleccions del 25-M

Acn
2 min

BarcelonaEl president de Vox i candidat a les eleccions europees, Aleix Vidal-Quadras, ha anunciat la seva retirada de la política. En declaracions a EsRadio, el que va ser també eurodiputat del PP i líder dels populars catalans ha considerat que, després de no aconseguir escó al Parlament Europeu, ha "cobert aquesta etapa". Vidal-Quadras creu que, si hagués aconseguit repetir com a eurodiputat, hauria "enfortit" Vox –la seva nova formació– en la seva "arrencada". Tot i això, assegura que, un cop "complerta aquesta etapa, el millor és deixar pas a altres persones i que s'obri un període nou". "No crec que eternitzar-se als llocs sigui convenient", ha afegit, després de més de 25 anys dedicats a la política activa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vidal-Quadras també ha explicat que no pensa presentar-se a la reelecció com a president de Vox, càrrec que ocupava de forma provisional des de la fundació del nou partit conservador espanyol. El proper 20 de setembre, la formació celebrarà una assemblea general per escollir el nou comitè executiu, que substituirà el que de manera temporal es va constituir per preparar les eleccions europees i que liderava Vidal-Quadras. El que fou eurodiputat popular, però, no vol repetir en el càrrec i ha optat per retirar-se de la primera línia en el seu nou partit.

En aquest sentit, en un comunicat ha explicat que a la formació li cal ara "un equip renovat i integrador que ha de prendre el relleu i impulsar Vox en aquest difícil període de la vida pública espanyola que s'obre després de l'abdicació del rei i que requerirà grans canvis en el nostre ordre constitucional i en el nostre model social i econòmic".

Vidal-Quadras ha animat també els afiliats, simpatitzants i votants de Vox a "preparar degudament l'assemblea general del 20 de setembre" perquè "en aquesta trobada es desenvolupi el Manifest Fundacional amb un programa ambiciós i precís de reformes estructurals que obrin a Espanya el camí de la cohesió, el creixement i la competitivitat". "La nostra gran nació necessita enfortir-se èticament i recuperar la confiança en el seu enorme potencial", afegeix.

En les mateixes declaracions fetes aquest divendres a EsRadio, Vidal-Quadras ha donat tot el seu suport a Santiago Abascal perquè lideri Vox a partir de la propera assemblea general del partit.

stats