Política 14/09/2016

Alfonso Alonso: "Barberá ha de prendre una decisió avui o ho haurà de fer el partit"

Margallo assegura que la senadora i exalcaldessa de València no farà res que perjudiqui Mariano Rajoy o el PP i dóna a entendre que dimitirà

Agències
2 min
Rita Barberá en una imatge d'arxiu / JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

BarcelonaRita Barberá té les hores comptades al Senat. El president del PP basc i candidat a lehendakari, Alfonso Alonso, creu que la senadora i exalcaldessa de València, investigada pel Suprem per suposat blanqueig de diners en el cas Imelsa, "ha de pensar en el partit en què ha militat tant de temps i ha de prendre una decisió adequada avui [dimecres]", perquè si no ho haurà de fer la "direcció del partit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que 'La Vanguardia' publiqués que la direcció popular hauria donat 24 hores a Barberá perquè presenti la seva renúncia, l'exministre popular ha explicat a Onda Vasca que el PP basc espera una "reacció clara" de l'exalcaldessa valenciana, perquè la seva formació es juga "molt" a Euskadi el 25-S i "no es mereix anar-hi amb aquest perjudici a sobre".

Si bé Alonso s'ha mostrat partidari d'actuar amb "molta cautela" en aquest assumpte perquè es tracta de "coses que afecten persones" que "poden ser innocents", també ha afegit: "Arriba un moment en què això causa molt perjudici, escandalitza la gent i cal prendre decisions".

García-Margallo: "No farà res que perjudiqui el partit"

Qui també s'ha referit a la situació de Barberá ha sigut el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo. En una entrevista a RNE ha dit que l'exalcaldessa de València "està molt ferida", però s'ha mostrat convençut que "no farà res que perjudiqui el partit ni Mariano Rajoy, a qui l'uneix una entranyable amistat des de fa molt temps". Ha insinuat, a més, una imminent dimissió de la investigada: "Pel que sembla, Barberá anunciarà, espero que aquest matí -ha precisat-, quina decisió prendrà".

Respecte a la possibilitat que mantenir l'acta de senadora suposi un perjudici per al PP, Margallo ha recordat que el seu partit ha signat un compromís amb Ciutadans per apartar qualsevol càrrec des del moment en què comença una investigació sobre ell. Amb independència que pugui haver-hi veus que considerin que això suposa no tenir en compte la presumpció d'innocència, ha recalcat que aquest document està signat i es complirà.

Celia Villalobos: "Jo me n'aniria ràpid, a tota llet"

Per la seva banda, la diputada del PP, Celia Villalobos, ha sortit en defensa de Barberá, a la qual ha definit com una persona "profundament honesta", però tot i així li ha recomanat que renunciï "a tota llet" al seu escó, i per tant a l'aforament, per tal d'evitar ser jutjada pel Tribunal Suprem.

Villalobos ha recordat que entre els magistrats de la sala penal del Suprem hi ha Cándido Conde-Pumpido, qui va ser fiscal general de l'Estat durant el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. "Amb el senyor Conde-Pumpido? Jo me n'aniria ràpid, a tota llet", ha asseverat la diputada del PP en declaracions als periodistes al Congrés, i ha subratllat que, al seu parer, el magistrat "no ha sigut mai" imparcial.

"L'han mirat per dalt, per baix. Com ha de ser, periodistes, partits... Ha manejat molt pressupost i mai a la vida se l'ha pogut acusar de res. I ara, per una història, es posa en dubte la seva honorabilitat ", ha lamentat la diputada del PP sobre Barberá.

stats