Política 11/04/2015

Alfred Bosch retreu el cas Camarga, el cas Pujol i el cas Bárcenas per assegurar que ERC està "neta i polida"

El candidat d'ERC a Barcelona afirma que "haurem posat la pota, però mai hem posat la mà a la caixa"

Laia Vicens
2 min

BarcelonaEl candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha recordat els casos de corrupció de la família Pujol, el cas Bárcenas i l'escàndol d'espionatge polític de la Camarga, per reivindicar que a ERC són "nets i polits políticament". Segons ha dit, ERC sempre ha hagut d'escoltar "la cantarella" que no saben gestionar. "De quina gestió ens estan parlant? De la gestió d'omplir-se les pròpies butxaques? Dels negocis amb la monarquia? Esclar que no en sabem, ni en volem saber!", ha afirmat. Ha recordat que ERC va ser "l'únic partit" que va votar en contra de l'hotel del Palau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch ha fet aquestes declaracions durant l'acte "República és llibertat" que el partit ha celebrat al Parc de la Ciutadella, en què també hi ha intervingut Junqueras. El candidat republicà a l'Ajuntament ha centrat la seva intervenció en "reivindicar l'ètica com a part substancial de la política". En aquest sentit, s'ha preguntat: "Qui pot dir que porta més de 84 anys net? Nosaltres fa 84 anys que fem nova política!". Per això, ha assegurat que "no ens han de donar lliçons" de transparència. "Haurem posat la pota, però mai hem posat la mà a la caixa", ha dit.

Bosch ha assegurat que ERC limita a dos els mandats, i que treballarà perquè els ajuntaments tinguin "parets de vidre". De fet, ha acabat el seu discurs cridant: "Visca l'Esquerra incorruptible de Catalunya"

Juanjo Puigcorbé: "Qui diu que les municipals no són plebiscitàries està faltant a la veritat"

El número dos de Bosch, l'actor Juanjo Puigcorbé, ha estat l'encarregat d'obrir l'acte. Ha dit que el "27-S votarem independència" però ha avisat que el 24 de maig s'ha d'escollir "la política de proximitat". "Qui diu que no són plebiscitàries està faltant a la veritat", ha dit, perquè "no és el mateix que Barcelona sigui capital de província o sigui capital d'un Estat".

Per això, ha cridat que en les eleccions municipals es votin partits "compromesos amb el procés", de manera que des de l'àmbit municipal es pugui donar "suport als parlamentaris, que són els que hauran de desafiar l'Estat".

Puigcorbé ha repassat la seva transició del federalisme cap a l'independentisme. Segons ha dit, el model federal "és impossible". Ha agraït la "generositat" d'ERC de posar un independent en un lloc principal.

stats