HOMENATGE A MACIÀ
Política 25/12/2014

Alfred Bosch: "Ningú, amb corona o sense, ha de donar-nos lliçons de convivència"

El líder d'ERC a Madrid insta a "treballar fins a l'extenuació" per assolir un acord amb CiU per fer eleccions "abans de la primavera"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl líder d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha liderat aquest dijous la comitiva dels republicans a l'ofrena a la tomba de l'expresident Francesc Macià en el 81è aniversari de la seva mort. Allí ha valorat el discurs de Nadal del rei Felip VI i ha asseverat que "ningú, amb corona o sense, ha de donar-nos lliçons de convivència i fraternitat", en relació a les paraules del monarca que alertaven de "ruptures emocionals" a Catalunya. "Té gràcia que qui és un alt funcionari hereditari, que és irresponsable i inviolable constitucionalment, ens vulgui donar lliçons que no fem tractes de favor", ha ironitzat el també alcaldable d'ERC a Barcelona, qui creu que, si de veritat el rei volgués afavorir la convivència, "hauria de demanar que es retirés la querella" contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per l'organització del 9-N i que "el debat es produeixi democràticament a les urnes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a les negociacions entre CiU i ERC per encarar unes eleccions que serveixin per generar un mandat democràtic sobre la independència, Alfred Bosch ha reivindicat que cal "arribar a un acord". "Hem de treballar fins a l'extenuació per anar a les urnes abans de la primavera", ha reclamat.

stats