Política 16/08/2012

Alfred Bosch: "El fons de liquiditat autonòmica pot fer Cristóbal Montoro president de la Generalitat"

El cap de files d'ERC-Rcat-Catalunya Sí al Congrés dels Diputats assegura que el Govern "no pot forçar la gent a reclamar el pacte fiscal" el proper Onze de Setembre perquè és una "proposta política conjuntural"

Ara
1 min
Alfred Bosch, diputat d'ERC-RCat-Catalunya Sí a Madrid

Barcelona"El fons de liquiditat autonòmica (FLA) pot fer que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, sigui president de la Generalitat". Així ho ha alertat el cap de files d'ERC-Rcat-Catalunya Sí al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, en una entrevista a Catalunya Ràdio. "Si Catalunya s'acull al aquest mecanisme de liquiditat, s'obre la porta a la intervenció de la Generalitat", ha insistit Bosch, que ha carregat contra CiU per "no haver-se oposat" a les mesures recentralitzadores que ha impulsat l'executiu que lidera Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la Diada, en què poden coincidir dues manifestacions –una de promoguda pel Govern, en defensa del pacte fiscal, i una altra de liderada per organitzacions independentistes, favorable a l'estat propi–, el cap de files dels republicans a Madrid ha assegurat que l'executiu català "no pot forçar la gent a reclamar el nou model de finançament perquè és una proposta política conjuntural". "La presidenta en funcions de la Generalitat, Joana Ortega, no s'ha de ficar en el lema de la Diada", ha insistit Bosch en referència a les paraules d'Ortega d'ahir dimecres en què assegurava que dues manifestacions "promourien divisió" entre els forces catalanistes.

stats