Política 25/02/2015

Alfred Bosch a Rajoy: "Ens veiem a l'ONU. Bon vent i barca nova"

Considera que el president espanyol viu en el "regne meravellós del Candy Crush", en referència a Celia Villalobos, que se la va enganxar jugant a l'hemicicle

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El portaveu d'ERC al Congrés i alcaldable per Barcelona, Afred Bosch. EFE

MadridUn discurs de comiat. És el que ha pronunciat aquest dimecres el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch. Tant per a ell, que arrenca la campanya per a l'alcaldia de Barcelona, com també "per a tots els catalans". "Ens veiem a l'ONU. Bon vent i barca nova", ha conclòs Bosch durant la seva intervenció en el debat de política general a la cambra baixa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu republicà ha celebrat que Rajoy admetés dimarts, en el seu discurs d'obertura del debat, que "el 9-N a Catalunya havia tingut lloc, bravo", però ara li ha demanat un pas més. "Reconegui que el pròxim 27 de setembre se celebrarà un referèndum d'independència, i allà hi votaran tant els del sí com els del no, i fins i tot els seus simpatitzants aniran a votar", ha afegit.

ERC opina que no tenen previst res davant la independència perquè "es veuran tan impotents com en el 9-N". "O voldran expulsar-nos com el jutge Santi Vidal?", ha dit el mateix dia que el ple del Tribunal Constitucional està reunit per anul·lar el 9-N i la llei de consultes catalana.

Bosch ha qualificat la gestió de Rajoy de "nefasta" i ha exigit una "comissió d'investigació" pel cas Bárcenas de la mateixa manera que el PP defensa les compareixences del cas Pujol a Catalunya. "Faci com el senyor Mas i comparegui", ha dit.

Per acabar, no s'ha pogut estar de fer una referència a la vicepresidenta primera del Congrés, Celia Villalobos, que dimarts a la tarda se la va enxampar jugant amb la seva tauleta mentre presidia l'hemicicle. "Segur que seguirem sent grans amics. Vostè en el regne meravellós del Candy Crush, i jo tornaré a Barcelona, que al cap i a la fi és d'on sóc. Adéu, Mariano Rajoy, adéu. Nosaltres anirem a un país millor, més just i més pròsper. Res, que ens veiem a l'ONU. Bon vent i barca nova", ha conclòs.

stats