CAP AL 20-N
Política 04/11/2011

Alfred Bosch pronostica que "avui hem començat a caminar cap a la independència"

El candidat d'ERC-RCat-Catalunya Sí ha apel·lat al to èpic per batallar per cada vot d'electors sobiranistes i remuntar a les enquestes

Roger Tugas
1 min
Alfred Bosch va triar Badalona, ciutat governada ara pel PP, per al seu acte d'inici de campanya.

BadalonaLa candidatura d'ERC-RCat-Catalunya Sí ha realitzat el seu primer míting de campanya a un teatre de Badalona ple per 300 simpatitzants. En aquest acte, el seu candidat, Alfred Bosch, ha anunciat que "avui hem començat el camí cap a la independència" i ha reivindicat "sortir i gaudir d'aquests 15 dies", al més pur estil Johan Cruyff, per motivar els simpatitzants a fer campanya. "Deixeu-me ser el vostre servidor", els ha emplaçat. Bosch ha reconegut que la formació ha passat mals moments, però ha reconegut la feina d'històrics dirigents d'ERC (fins i tot dels que en són fora, com Josep-Lluís Carod-Rovira o Uriel Bertran) i ha assegurat que aviat "tocarem la glòria i la llibertat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha considerat lògic que molta gent estigui sobretot preocupada per l'atur i la situació econòmica i ha demanat treballar per aconseguir la confiança dels ciutadans que la seva candidatura és la millor per resoldre els seus problemes. Junqueras ha demanat esforç fins al 20-N per aconseguir fer de Madrid "un altaveu" per explicar el projecte dels independentistes.

Al seu torn, la dirigent de Reagrupament, Rut Carandell, ha enviat un missatge als temptats de fer cas a les CUP o Solidaritat Catalana, que proposen l'abstenció o vots nuls, i ha reivindicat la candidatura com "l'única llista independentista". Finalment, el seu número 2, Joan Tardà, ha defensat sense complexos "la nació completa, els Països Catalans" i ha posat l'accent més social de les intervencions, defensant la dació en pagament i criticant mesures aprovades pel govern espanyol com la reforma laboral o la reforma de les pensions.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA Premium.

stats