CAP AL 20-N
Política 18/11/2011

Junqueras vol ERC a Madrid per "fer sentir la veu d'un poble que clama per la seva independència"

El cap de llista de la coalició, Alfred Bosch, es reivindica com l'únic candidat que va votar a les consultes sobre la independència

Roger Tugas
1 min

GironaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha avançat en el míting final que han realitzat aquest vespre a Girona que la coalició que lideren els republicans no anirà a Madrid "a convèncer ningú", sinó a "a fer sentir la veu d'un poble que clama per la seva independència, pel seu benestar econòmic, per la justícia social, per la igualtat d'oportunitats". "A plantar la llavor de la nostra victòria", ha sentenciat, convençut que "mai ho hem tingut tan fàcil com ara".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La coalició d'ERC-RCat-Catalunya ha omplert gairebé tots els seients del Palau de Congressos de Girona, una demarcació on es disputen un escó amb CiU. Tanmateix, les crítiques a altres formacions han estat absents en gairebé totes les intervencions i, per contra, el candidat, Alfred Bosch, s'ha reivindicat com "l'únic candidat que va votar a les consultes sobre la independència i ho va fer afirmativament”, i ha demanat la “llicència per portar a Madrid els 800.000 somnis [els vots afirmatius de les consultes]".

La intervenció del president de Reagrupament, Joan Carretero, ha sigut molt breu, marcada pel tall en directe per a les televisions –que s'ha apropiat Junqueras. Ha tingut temps, però, de presagiar que "si no tenim veu a Madrid, ens liquidaran fàcilment" i de demanar unitat: "Hem de sumar".

stats