ELECCIONS ESPANYOLES
Política 12/10/2011

Alfred Bosch: "Als espanyols els volem com a amics, no com a amos"

El candidat d'ERC avisa que un abús de les retallades pot "torpedinar els mitjans públics" en benefici dels privats

Acn
2 min

BarcelonaEl cap de llista d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, defensa els valors d'esquerra, en què inclou la dignitat, la democràcia i la llibertat, davant les prohibicions, el militarisme i la cadena perpètua del PP. En aquest sentit, ha criticat que els populars de Badalona hagin prohibit un acte de les JERC en aquesta ciutat que fa deu anys que se celebra. Bosch ha fet aquestes declaracions en un acte a la Festa Major de les Corts, després d'haver publicat al seu bloc un apunt en què avisa que un abús de les retallades pot "torpedinar els mitjans públics" en benefici dels privats, i aplaudeix l'article que la directora de TVC, Mònica Terribas, va publicar ahir dimarts a la premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de llista d'Esquerra a les properes eleccions del 20 de novembre ha criticat durament l'actitud del PP a Catalunya i a l'Estat, de la qual ha criticat la seva defensa de les prohibicions i el militarisme, així com la seva voluntat de ressuscitar el Pla Hidrològic Nacional (PHN) o d'implantar la cadena perpètua.

Bosch ha tornat a mostrar el seu suport a les JERC de Badalona, que han vist com l'alcalde del PP, García Albiol, els prohibia celebrar els actes contra la festa de la Hispanitat. Respecte de la prohibició de García Albiol, Bosch ha afirmat: "Contra Espanya i els espanyols no hi tenim res, els espanyols els volem com a amics i no com a amos".

"Amb TV3 no s'hi juga"

Abans d'això, Bosch ha publicat al seu bloc un comentari sobre l'article de Mònica Terribas en defensa de la televisió pública, que publicaven ahir els diaris Ara, El Punt Avui i El Periódico. Per Bosch, "una cosa és aprimar-se i una altra és torpedinar els mitjans públics en benefici d'altres de privats".

Bosch ha qualificat de "magnífic" l'article de la directora de TVC, en què defensava els esforços de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per seguir mantenint un model de qualitat i d'èxit amb menys pressupost, i entén que Terribas es posi en alerta davant les veus que han sonat els últims dies favorables a "retallar i molt" la televisió pública.

A més de destacar que han estat eines "imprescindibles" en la construcció d'un imaginari col·lectiu per a la nació catalana, Bosch destaca que TV3 o Catalunya Ràdio han estat mitjans que han ajudat a cohesionar socialment i nacional el país, seguint criteris de pluralitat, democràcia i fomentant el debat i la reflexió en la societat.

Tot i entendre "algunes de les mesures d'austeritat que està aplicant la Corporació actualment", el candidat d'ERC defensa que cal "trobar fórmules imaginatives" que permetin mantenir la qualitat dels seus canals, ràdios i webs. Bosch està d'acord d'"intentar ser més eficients, fer esforços, fer el mateix amb menys", però també alerta que no es pot abusar.

Al seu parer, afeblir els mitjans públics seria un magre favor a l'economia catalana i a la nació. Per això, Bosch acaba la missiva afirmant que té molt clar que "amb TV3 no s'hi juga" perquè és la televisió de tots els catalans.

stats