JORNADES DEL CERCLE D'ECONOMIA
Política 30/05/2014

Duran i Rubalcaba defensen junts la tercera via però discrepen en els matisos

"Jo no vull marxar d'Espanya", ha indicat el líder d'Unió, mentre que el secretari general del PSOE ha indicat que una reforma de la Constitució no pot cenyir-se al cas català

Oriol March
1 min
Alfredo Pérez Rubalcaba, Antón Costas i Josep Antoni Duran i Lleida aquest divendres a les jornades del Cercle d'Economia a Sitges / TJERK VAN DER MEULEN

SitgesEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, han diferit aquest matí en l'abast d'una hipotètica reforma constitucional per resoldre la qüestió catalana. Rubalcaba ha indicat que aquesta reforma hauria de ser de caire federal, és a dir, que serveixi per a tot Espanya i no només per a Catalunya, mentre que Duran és partidari de fer una modificació quirúrgica de la norma. "Obrir el meló portaria problemes", ha indicat. En tot cas, el líder d'Unió ha apuntat que "caldria posar damunt la taula" aquesta via i "parlar-ne".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha defensat aquest matí a les XXX Jornades del Cercle d'Economia que cal una negociació a tres bandes entre CiU, PSOE i PP per resoldre la qüestió catalana. "Si ens asseguéssim, trobaríem una solució en dos minuts i mig", ha indicat Rubalcaba en una intervenció en què ha defensat una reforma federal de la Constitució que, malgrat tot, no se centri específicament en Catalunya.

"Ja no és políticament possible que aquesta reforma serveixi només per a una sola comunitat", ha afegit el dirigent socialista. "Fa falta el concurs de totes les autonomies", ha apuntat.

Duran ha indicat que ell "no vol" marxar d'Espanya, però tampoc s'ha mostrat partidari de seguir com fins ara perquè això l'obligaria a "desfigurar" la seva "personalitat". El secretari general del PSOE ha volgut posar de manifest que el debat sobre la cessió de competències per fer la consulta del 8 d'abril va ser el "principi" d'una altra "via". "No va ser el final de res", ha apuntat.

stats