ABDICACIÓ DEL REI
Política 09/06/2014

Rubalcaba anirà a la reunió del grup parlamentari del PSOE per frenar la dissidència en la llei d'abdicació

Diversos diputats havien sol·licitat llibertat de vot, però el líder dels socialistes espanyols vol evitar que ningú es desmarqui

Efe
1 min
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, presidirà aquest dimarts la reunió del grup parlamentari socialista al Congrés davant la polèmica sorgida perquè alguns diputats socialistes han sol·licitat llibertat de vot en el debat sobre la llei de abdicació de Joan Carles I.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts socialistes han confirmat a Efe que Rubalcaba serà present a la reunió, un dia abans de la votació de la llei d'abdicació al Congrés, que la direcció socialista ha anunciació ja que donarà suport.

No obstant això, davant la reclamació d'alguns socialistes com Guillem García Gasulla, diputat per les Balears; el diputat basc Odón Elorza o l'alacantí Federico Buyolo de tenir llibertat de vot, la direcció socialista ha decidit respondre amb la presència de Rubalcaba a la reunió, tot i que normalment no hi assisteix.

La portaveu del grup socialista, Soraya Rodríguez, va advertir la setmana passada que no es plantegen donar llibertat de vot i fins i tot ha descartat que hi pugui haver posicions contràries a la que manté la direcció, que és votar a favor de la llei d'abdicació.

Dimarts passat, un dia després de l'anunci de Joan Carles d'abdicar al Príncep Felip, el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ja va deixar clar que el seu partit no vol trencar el consens constitucional que es va assolir durant la Transició sobre la monarquia perquè és "un valor" del que els socialistes se senten orgullosos.

stats