Política 27/05/2016

El PP portarà els pressupostos al Consell de Garanties Estatutàries per tercer any consecutiu

La presidenta dels populars a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, justifica la mesura perquè "no vagi ni un euro" al procés sobiranista

Ara
2 min
La presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, en una imatge d'arxiu. EFE

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat aquest divendres al matí que la seva formació recorrerà, per tercera vegada consecutiva, els pressupostos de la Generalitat al Consell de Garanties Estatutàries. Així ho ha assegurat en una visita a Terrassa acompanyada del portaveu parlamentari del partit, Enric Millo, que dimarts ja va obrir la porta a fer servir aquest mecanisme, que podria retardar l'aprovació dels comptes. "Ho fem perquè no es gasti ni un euro" en el procés d'independència", ha assegurat Sánchez-Camacho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent popular ha assegurat que ja es va recórrer el pressupost quan incloïa una partida pel 9-N, i ha indicat que no permetran que es destinin diners a la creació d'estructures d'Estat, com és el cas de la Hisenda pròpia o l'acció exterior. Un dels pilars dels pressupostos és el reforç de les estructures d'estat, en el marc del full de ruta sobiranista de Junts pel Sí. Així, el vicepresident econòmic Oriol Junqueras preveu una partida de 48,5 milions per al desplegament de la Hisenda pròpia, amb l'objectiu d'aplicar un pla de prevenció del frau fiscal, per millorar-ne el sistema informàtic o per assumir les funcions executives i liquidadores dels tributs –fins ara subcontractades a l'Estat i als registradors de la propietat, respectivament.

De fet, el 2015 l'Agència Tributària de Catalunya tenia un pressupost de 35,9 milions, cosa que significa que enguany aquesta quantitat creixerà un 35%, amb l'objectiu d'augmentar des dels 350 treballadors fins als 600 o d'incrementar en un 25% el nombre d'oficines.

Al seu torn, l'acció exterior també creixerà força, des dels 19,7 milions del 2015 fins als 34,1 milions. Aquest augment del 57,8% ha de servir per implementar la llei d'acció exterior i de relació amb la Unió Europea, reforçar les delegacions del Govern a l'exterior o impulsar el coneixement de Catalunya a l'exterior, però també per executar el pla director de cooperació 2015-2018. En concret, la partida de "delegacions, oficines i missions exteriors" creix dels 3 als 5 milions d'euros.

stats