Política
Política 12/12/2011

Sánchez-Camacho espera que el nou govern espanyol pagui els 759 milions que deu a Catalunya

Lamenta que l'executiu de Zapatero "vulgui deixar dèficit" per al govern de Rajoy

Acn
1 min

MadridLa presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha afirmat aquest dilluns que espera que el nou govern espanyol pagui els 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estatut que deu a Catalunya. "Si el conveni està signat, esperem que es compleixi", ha subratllat la presidenta del PP català a l'entrada de la reunió de la Junta Directiva del PP. "El que denunciem és que el govern de Zapatero vulgui deixar el dèficit per al govern de Rajoy, i no complir amb les seves obligacions pressupostàries i donar els diners que li corresponen a Catalunya", ha criticat. Segons ha dit, el PPC "desitja que es compleixin les obligacions pressupostàries amb el govern de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez-Camacho ha fet aquestes declaracions a l'entrada de la Junta Directiva del PP, on el president electe, Mariano Rajoy, ha proposat Jesús Posada com a president del Congrés i Pio García Escudero com a president del Senat.

Per la seva banda, aquest dilluns el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha recordat que el govern espanyol es va comprometre al pagament d'aquests 759 milions en la comissió bilateral Estat-Generalitat que va tenir lloc el 19 de juliol passat, i que els acords que es prenen en aquestes reunions són "vinculants" - d'obligat compliment-. Tot i això, Duran ha assegurat que toca "de peus a terra" i ha afirmat que no creu que el nou govern del PP pagui aquest any.

stats