Política 13/10/2014

Sánchez-Camacho, sobre el 12-O a Barcelona: "Hi havia molta més gent que l'any passat"

En una entrevista a 'Els Matins' de TV3, la presidenta del PP a Catalunya felicita els participants: "No sé com la gent va poder aguantar el sol que feia"

Ara
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha defensat aquest dilluns en una entrevista a 'Els matins', de TV3, que la mobilització d'ahir diumenge a la plaça Catalunya per defensar la unitat d'Espanya va ser "tot un èxit" perquè "hi havia molta més gent que l'any passat". "No sé com la gent va poder aguantar el sol que feia", ha apuntat Sánchez-Camacho, donant mèrit als 38.000 manifestants que la Guàrdia Urbana va comptabilitzar a la concentració convocada per Societat Civil Catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Era ple de gom a gom, va ser un èxit extraordinari", ha assenyalat la presidenta del PP a Catalunya, que ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, de dur els catalans a la "frustració col·lectiva" en donar per fet que no es votarà el proper 9-N.

"La desobediència civil seria constitutiu de delicte", ha indicat sobre la possibilitat que el Govern tiri endavant la consulta sense fer cas a la suspensió del Tribunal Constitucional (TC).

"A la Gran Bretanya es va suspendre quatre vegades l'autonomia de l'Ulster, i al País Basc no s'ha fet mai", ha assenyalat Camacho en referència a la via espanyola per resoldre els conflictes. Ho ha fet després de ser interpel·lada sobre el motiu pel qual l'Estat no accepta un referèndum a Catalunya, com al Regne Unit i al Canadà.

Eleccions anticipades

La presidenta del PP a Catalunya ha donat per fet que serà candidata del seu partit en cas que hi hagi eleccions anticipades i ha carregat contra Ciutadans, que en les últimes enquestes supera els populars. "És un partit d'esquerres que no té res a veure amb el PP", ha defensat Sánchez-Camacho.

stats