EL CATALÀ A L'EDUCACIÓ
Política 17/06/2011

Sánchez-Camacho exigeix a Ensenyament una educació bilingüe a les escoles

La líder del PP català presenta una instància per instar el Govern a complir les sentències del Suprem

Acn
3 min

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha presentat aquest divendres una instància al departament d'Ensenyament, com a mare i líder dels populars catalans, per garantir el bilingüisme a les escoles catalanes. Sánchez-Camacho ha afirmat que el PPC donava suport a la campanya ciutadana que demana "que la realitat de Catalunya, que és bilingüe, es traslladi també al model educatiu" i reclama que es compleixin cinc sentències del Suprem que garanteixen l'educació bilingüe a Catalunya. La presidenta del PPC ha dit que s'adheria a aquesta campanya com a mare per sol·licitar la formació bilingüe per al seu fill i ha animat altres pares a fer el mateix i a sol·licitar l'exercici dels seus drets. Ha demanat al Govern que compleixi la Constitució i les seves lleis i les sentències del Suprem perquè els pares hi tenen dret. Sánchez-Camacho ha explicat que les sentències que es van produir obliguen el Govern a adaptar el model educatiu català perque la llengua castellana tingui una proporció equivalent i equilibrada i proporcional a la llengua catalana i sigui el reflex de la realitat plural a Catalunya i del que passa als carrers.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest context, ha reclamat a la consellera Irene Rigau i al Govern, com a presidenta del PPC i com a mare, "que compleixi les sentències i es modifiqui el model educatiu a Catalunya i sigui proporcional, equitatiu i equilibrat el model lingüístic per als nostres fills, que els permetrà tenir més d'una llengua vehicular i enriquir el model lingüístic del model educatiu". Ha defensat el bilingüisme i ha ressaltat que el seu partit també és favorable al model trilingüe en català, castellà i en una tercera llengua.

Sánchez-Camacho ha demanat al Govern que compleixi la Constitució i les seves lleis i les cinc sentències del Suprem que pares catalans han aconseguit per garantir el dret del bilingüisme. Creu que "cal donar impuls a la llengua catalana i cal garantir els drets dels pares a tenir una educació en català i en castellà" i ha recalcat que el Govern ha de fer possible el bilingüisme.

Reclama mantenir un any la sisena hora

Per altra banda, la líder del PPC ha manifestat que el seu partit va donar suport al ple del Parlament per donar suport i demanar un any més d'aplicació de la sisena hora catalana per establir un model durant sis anys i avaluar quin ha sigut l'impacte de la sisena hora en la lluita contra el fracàs escolar. Sánchez-Camacho creu que s'ha de mantenir un any més i per això ha demanat aquesta moratòria. Ha dit que no es poden aplicar mesures "que un dia es posen i un altre dia es treuen". "El PPC defensa la sisena hora i volem un any més d'aquesta mesura", ha dit, al temps que ha assenyalat que "s'ha d'avaluar l'impacte en el fracàs escolar i és una mesura que permet als pares conciliar la vida laboral i familiar".

Sánchez-Camacho ha assegurat que instaran el Govern a esmerçar tots els esforços perquè es mantingui un any més la sisena hora. "Aquestes són les maneres de fer política i estarem en diàleg amb el Govern. Entenem la necessitat d'austeritat amb el nou pressupost, però les garanties dels drets de les famílies i dels alumnes fan que defensem la sisena hora".

Preguntada per si seria una condició de cara al seu vot als pressupostos, ha manifestat que tot el que s'està negociant "és a dues bandes, de manera recíproca". Al mateix temps, ha afirmat que "quan un negocia no pot establir condicions, sinó possibilitats i punts del programa electoral i aquest n'és un que intentarem negociar amb el Govern". Ha remarcat que "no parla de condicions" i que a ella li agrada negociar i dialogar. Tot i això, en la prèvia dels pressupostos, Sánchez-Camacho va posar sobre la taula en diferents rodes de premsa un seguit de propostes per condicionar el seu vot als comptes catalans. Així mateix, ha volgut deixar clar que una cosa és donar suport i un altra l'abstenció. "El PPC ha dit que no donarà suport a uns pressupostos que són excessivament durs i que impacten en la sanitat, l'educació i les polítiques socials", ha afegit.

Per la seva part, el president de Convivència Cívica Catalana, Francisco Caja, ha dit que s'han de complir les sentències i s'han d'acatar perquè "és un dels pilars del sistema democràtic".

stats