CAP AL 20-N
Política 18/08/2011

Sánchez-Camacho referma que el seu compromís és ara amb Catalunya perquè el PP sigui partit de govern

La líder dels populars està convençuda que Rajoy respectarà els candidats que es decideixin des del PP

Acn
3 min

BarcelonaEnmig del debat sobre qui encapçalarà la llista del PP a la circumscripció de Barcelona, la presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, ha refermat que el seu compromís és ara amb Catalunya perquè el PP català sigui partit de govern. En una entrevista amb l'ACN, Sánchez-Camacho no ha descartat obertament que el seu destí sigui Madrid després de les eleccions generals, però sí que ha deixat clar que la seva prioritat és continuar l'etapa iniciada l'any 2008. "Jo sempre he dit que el meu compromís és amb Catalunya i amb la responsabilitat que he assumit. Espero aconseguir que el PPC sigui partit de govern a Catalunya i espero liderar el partit fins llavors", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder dels populars catalans ha explicat que seran els corresponents comitès electorals provincials els qui decidiran les llistes a cada circumscripció a principis de setembre, però ja ha revelat que hi haurà una renovació de cares, tal com ja va passar a les eleccions catalanes i municipals. No ha volgut parlar de noms, tot i que sectors del partit li han demanat, segons va avançar l'ACN, que ella mateixa encapçali la llista a Barcelona si hi ha la possibilitat d'ocupar un ministeri en un govern espanyol del PP.

Sánchez-Camacho no s'ha pronunciat explícitament sobre aquest extrem, però sí que ha fet èmfasi una vegada i una altra que el seu compromís és ara per ara amb Catalunya. "Jo sempre he dit que el meu compromís és amb Catalunya i amb la responsabilitat que he assumit, i crec que és un gran objectiu que el PPC sigui un partit fort, amb un lideratge sòlid i estable, i a això m'estic dedicant", ha remarcat Camacho en la línia del que també va declarar Jorge Fernández Díaz, número dos per Barcelona en les anteriors eleccions generals.

I és que la dirigent popular ha destacat la trajectòria en ascens del seu partit des que ella va agafar les regnes de la formació després del congrés del 2008, i es va convertir en el segon partit de l'oposició a Catalunya. "Jo crec que el PPC ha iniciat una etapa molt sòlida, molt ferma, i està demostrant que és un partit seriós, català i alhora espanyol, d'oposició responsable i de solució dels problemes dels catalans", ha reivindicat.

Amb aquestes mateixes paraules ha respost en preguntar-li sobre la possibilitat que pugui ser ministra d'un futur govern del PP de Mariano Rajoy, i ha insistit que el seu compromís és amb la responsabilitat que té com a presidenta del partit a Catalunya.

És més, ha apuntat que espera aconseguir que el PPC no només pugui pactar des de fora amb l'executiu uns pressupostos, sinó que arribi fins i tot a ser partit de govern. "I espero liderar el partit fins llavors", ha afegit.

Així, ha recordat que té un compromís amb els afiliats del PPC i amb els electors, i ha assegurat que ella és una persona "de compromisos, seriosa i que compleix el que es proposa", en aquest cas "portar el PPC a ser partit de govern a Catalunya des d'un lideratge estable, sòlid i ferm".

En qualsevol cas, quedin com quedin les llistes a Catalunya, ha destacat que els populars tenen un únic candidat, que és Mariano Rajoy, i que al PPC hi ha gent molt valuosa per encapçalar les llistes a les circumscripcions catalanes. L'aspiració, ha dit, és contribuir al fet que Rajoy aconsegueixi una majoria sòlida per governar i que Catalunya sigui clau en aquest resultat.

D'altra banda, ha garantit que la confecció de les llistes catalanes, com va succeir en les últimes eleccions, correspondrà al PPC, i s'ha mostrat convençuda que Rajoy ratificarà la decisió que es prengui des de Catalunya. "Jo estic segura que Rajoy sap que des de Catalunya escollirem els millors candidats i que ell hi estarà d'acord i respectarà la nostra decisió en tot cas", ha indicat.

El que és segur, però, és que la presidenta popular farà una campanya "intensa" i es bolcarà en les pròximes eleccions generals, tal com ja va fer en les catalanes i en les municipals, per demostrar que el PPC és un partit "sòlid, fort, que creix i que permetrà resoldre els problemes de Catalunya i de la resta d'Espanya".

stats