DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 28/09/2011

Sánchez-Camacho demana al Govern que posi el focus en la reactivació econòmica i en la creació d'ocupació

Mas avisa a la presidenta del PP català que el seu partit es trobarà amb els mateixos problemes que ell si aterren a la Moncloa després del 20-N

Oriol March
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha fet un discurs eminentment econòmic en la seva intervenció en el debat de política general que s'està celebrant aquest dimecres al Parlament de Catalunya. Sánchez-Camacho ha reclamat al Govern que posi el focus en la reactivació econòmica i en la creació d'ocupació, àrees en què la presidenta del PP català considera que no s'hi ha posat l'èmfasi suficient. "El camí per sortir de la crisi és l'economia productiva", ha assegurat. En aquest sentit, Sánchez-Camacho ha retret a Mas que hagi "negat" ajudes a 6.000 autònoms i petits i mitjans empresaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder dels populars catalans ha insistit en la necessitat d'aprimar l'estructura d'empreses públiques catalanes i d'eliminar les subvencions "supèrflues", però ha evitat demanar al Govern (com sí que va fer després de la reunió de l'executiva del PP d'aquest dilluns passat) que redueixi l'aparell de delegacions exteriors de la Generalitat. Una mostra més del tarannà moderat que ha adquirit el discurs de Sánchez-Camacho, que tampoc ha tret l'artilleria pesant per defensar el castellà a les aules. S'ha limitat a criticar l'agenda nacional de Mas i a instar l'executiu a complir les sentències judicials. Això sí: ha fet un petit pas pel castellà en la seva intervenció quan parlava de l'afectació social de les retallades pressupostàries, un altre dels eixos del seu discurs.

El president, amb un to menys tens del que ha utilitzat en el seu cara a cara anterior amb el cap de l'oposició, Joaquim Nadal (PSC), li ha respost que el seu govern està fent els deures i que està aplicant la màxima d'austeritat en tots els àmbits. Ha admès, això sí, que no tenen l'atur "controlat", però ha pronosticat que, si el PP arriba a la Moncloa, es trobaran amb molts problemes com els que es troba ara CiU des de l'executiu. És més: ha pronosticat que els populars apujaran algun impost "dels que afecten molta gent" si guanyen les eleccions espanyoles del 20-N.

stats