CONGRÉS DEL PP
Política 18/02/2012

Sánchez-Camacho defensa els pactes amb CiU però avisa que defensarà l'espanyolitat de Catalunya

La líder del PP de Catalunya adverteix que no consentirà derives independentistes al Govern

Efe
1 min

SevillaLa presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha donat suport avui als pactes amb Artur Mas per a la governabilitat de Catalunya, però al mateix temps ha advertit a CiU que no consentirà derives independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez-Camacho ha intervingut en la segona jornada del congrés que el seu partit celebra a Sevilla per presentar alguns aspectes de la normativa interna de l'organització, la ponència de la qual, la d'estatuts, ha coordinat juntament amb el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i el de Cantàbria, Ignacio Diego.

Però a banda d'explicar algunes novetats del text, la presidenta del PP de Catalunya, a qui acompanya a Sevilla el seu fill Manuel, ha efectuat una breu menció a la situació política i econòmica de Catalunya, on la seva formació ha pactat amb CiU els pressupostos catalans.

Ha afirmat que el PP decideix "amb orgull" la governabilitat de Catalunya gràcies a les seves propostes, fet que demostra que els populars en aquesta comunitat "cada vegada compten més".

Amb tot, ha declarat que el seu partit adverteix als "independentistes" i "als de CiU" que no permetrà cap actuació encaminada a obrir la bretxa entre catalans i espanyols, perquè el PP vol "una Catalunya dins d'Espanya", una Catalunya que se senti part d'Espanya.

També ha assegurat que el congrés del Partit Popular a Sevilla és "el de la consolidació del projecte" de Mariano Rajoy i del govern del Partit Popular per a Espanya, ja que aquest executiu, ha apuntat, "traurà aquest país de la crisi".

El PSOE mentrestant, ha continuat la presidenta del PP català, segueix sumit "en les seves divisions internes" i amb l'únic projecte de fer una oposició "en la crítica permanent".

stats