13 CONGRÉS DEL PP DE CATALUNYA
Política 05/05/2012

Dolors Montserrat Montserrat i Enric Millo guanyen pes en la nova direcció del PP

El municipalisme també escala posicions, amb càrrecs de vicesecretaris per a Alberto Fernández (Barcelona), García Albiol (Badalona) i Manuel Reyes (Castelldefels)

R. Tugas / S. González
2 min

BarcelonaLa nova direcció del PP de Catalunya, de tall continuista, tindrà dos nous homes forts per darrere d'Alícia Sánchez-Camacho, que repeteix com a presidenta, i Jordi Cornet, que segueix com a secretari general. Per una banda, la vicepresidenta tercera del Congrés, Dolors Montserrat Montserrat, s'erigeix com a vicesecretària d'Organització i Acció Social i d'ella en dependran vuit càrrecs més. Per l'altra banda, el vigent portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, passa a ser vicesecretari d'Acció Política i Econòmica i, per aquest motiu, coordinarà un equip de deu persones.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb un pes menor però també com a vicesecretari, en aquest cas de Política Municipal, guanya pes l'alcalde de Castelldefels, el jove Manuel Reyes. La gran sorpresa ha estat la quarta vicesecretaria, d'Estudis i Programes, que recau en la dirigent de les Noves Generacions populars Andrea Levy.

En un altre pla, el ministre d'Interior, Jorge Fernández, ocupa el càrrec de president del Comitè Electoral, mentre que el director del gabinet de Mariano Rajoy, Jordi Moragas, esdevé president del Comitè de Relacions amb les Administracions Públiques. Com Reyes, guanyen pes també altres líders municipals, com l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, com a president del Comitè de Convivència i Immigració, i el portaveu a l'ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, com a president del Comitè de Relacions Polítiques i Institucionals, dos càrrecs amb rang de vicesecretaria. La diputada al Congrés Àngels Esteller presidirà al seu torn el Comitè de Drets i Garanties i Coordinació amb l'Institut Catalunya Futur -la FAES catalana-.

Finalment, la primera línia de la direcció la completen el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, com a coordinador de l'Oficina d'Acció Parlamentària, i el diputat Josep Llobet com a coordinador d'Acció Territorial.

La direcció es completa amb 17 secretaries i 20 càrrecs de coordinadors. A banda, el congrés del PP ha votat una llista de 22 vocals per al Comitè Executiu -alguns dels quals amb altres càrrecs citats anteriorment-, que també incorporarà automàticament com a novetat d'aquest conclau els regidors populars dels ajuntaments de Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat i Badalona.

stats