XOC CATALUNYA-ESPANYA
Política 27/04/2012

El PP català implora un gest a Rajoy

Alicia Sánchez-Camacho reclamarà avui al president espanyol que millori el finançament per evitar una confrontació

Oriol March
1 min
PRIMERA TROBADA OFICIAL La d'avui serà la primera reunió oficial entre la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i el president espanyol, Mariano Rajoy, des que aquest va arribar al càrrec. Sánchez-Camacho li insistirà que tingui un "gest polític" cap a Catalunya per evitar que creixi la confrontació entre els governs català i espanyol.

BarcelonaAlicia Sánchez-Camacho, que és una política hàbil i amb nas, fa dies que té clar que les relacions entre el Govern i l'executiu que lideral Mariano Rajoy estan en un moment greu. Molt greu. Els pressupostos generals de l'Estat, que no inclouen els deutes del govern espanyol amb Catalunya i li retallen un 45% la inversió, han estat considerats una agressió per part de la Generalitat i han contribuït a enrarir –encara més– les relacions entre el seu president, Artur Mas, i Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això Sánchez-Camacho, que des del principi de la legislatura s'ha atribuït el paper de mitjancera entre els dos governs com a presidenta del PP català, es reunirà avui amb el líder de l'executiu espanyol per tal de reclamar-li un gest polític cap a Catalunya. I, de pas, que estudiï una millora del finançament per evitar una confrontació institucional.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM

stats