CANVI DE CICLE
Política 04/10/2013

Camacho: "No hi ha terceres vies, comencen en via morta"

La líder del PP a Catalunya demana a Rubalcaba que faci pinya amb Rajoy per frenar l'independentisme i demana a PSC i Unió que se sumin al front unionista del 12-O

Sara González
2 min

Barcelona"No hi ha cap tercera via, que no se n'inventin, no tenen cap recorregut i comencen en via morta". D'aquesta manera ha donat un cop de porta la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, al full de ruta federal que abanderen el PSC i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. Camacho ha advertit als socialistes que el dret a decidir és "una trampa dels independentistes" i ha demanat a Pere Navarro que es posicioni sense titubejos en la defensa de la unitat d'Espanya a través de dues accions concretes: convencent Alfredo Pérez Rubalcaba perquè "rectifiqui" i vagi de la mà de Mariano Rajoy per frenar el sobiranisme i assisteixi a la manifestació del 12 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Camacho, només hi ha el camí de defensar el "trencament" o el de "seguir junts amb Espanya". Al seu parer, les terceres vies són "invents" d'alguns partits per qüestions "partidistes i personalistes". La líder del PP ha demanat a Navarro que s'esforci a aconseguir que Rubalcaba refaci ponts amb el PP espanyol i se situï de forma contundent "al cantó dels que combatran contra els que volen trencar Espanya". Camacho també ha explicat que ha enviat una nova carta a Duran i que demanarà una reunió amb ell, ja que considera que hi ha un objectiu comú per evitar "el xoc de trens" i frenar la independència.

Camacho ha demanat tant al PSC com a Unió i ICV que participin a la manifestació "festiva" del 12-O i que donin llibertat a la seva militància per assistir-hi, com ja van fer amb la Via Catalana. "Navarro i Duran no poden mirar a una altra banda", ha insistit la dirigent popular, que ha defensat que, en aquests moments, els "grans consensos han d'estar per sobre de les diferències polítiques".

stats