LÍMIT DE DÈFICIT
Política 03/03/2012

Camacho defensa donar marge a les comunitats autònomes per complir amb el dèficit

La presidenta del PP de Catalunya es mostra "molt satisfeta" per la decisió de Rajoy de flexibilitzar l'objectiu pel 2012 però defensa complir-lo per al 2013

Acn
2 min
La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va anunciar ahir que han reduït un 90% l'aplicació de la taxa turística per a l'any 2012.

BarcelonaLa presidenta del PP a catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha defensat que és necessari complir amb els objectius de dèficit per aconseguir estabilitat financera i que aquesta és la primera eina perquè l'economia creixi. Però ha deixat clar que també s'ha de donar marge a les comunitats autònomes i als ajuntaments per complir amb aquests objectius. Camacho ha fet aquestes declaracions un dia després que el president espanyol anunciés que l'Estat reduirà el dèficit al 5,8% i no al 4,4% com li marcava la UE. La dirigent popular s'ha mostrat "molt satisfeta" per la decisió de Rajoy que, segons ha dit, s'ha pres en funció de la "sobirania nacional" que té l'Estat espanyol per flexibilitar els objectius de dèficit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El control del dèficit és actualment la garantia de creixement econòmic". Així de clar ho ha deixat la presidenta del PP en la seva intervenció a unes jornades sobre la família organitzades pel seu partit. Segons ha dit, aquest permetrà l'estabilitat financera i això comportarà que els mercats financers confiaran en l'estat espanyol. A pesar d'això, ha afegit que està "molt satisfeta" de la decisió que va prendre aquest divendres el president de l'executiu espanyol de flexibilitzar l'obejctiu de dèficit per a aquest any, tot i que es complirà el vinent. Camacho ha afirmat que aquesta decisió respon a la "sobirania nacional" de l'Estat en aquest àmbit.

Sobre les peticions del Govern i d'altres administracions autonòmiques i locals per tal que la flexibilització es traslladi també als seus objectius, la dirigent popular ha defensat que és necessari complir amb el dèficit, però també donar marge a les comunitats autònomes i els ajuntaments per tal d'arribar a l'objectiu comú que no és altre que el compliment de l'objectiu en el conjunt de l'Estat per a 2013.

stats