EL NOU FINANÇAMENT
Política 05/07/2012

Sánchez-Camacho: "L'euro per recepta serà transitori i CiU accepta avaluar-ne el rendiment"

La presidenta del PP, en una entrevista a 'Els matins', de TV3, assegura que davant "l'amenaça" de CiU de "xoc de trens per mitjà de la creació d'una Hisenda pública catalana", el seu partit "sempre serà amb l'estat de dret"

Ara
1 min
La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, en roda de premsa

BarcelonaLa presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest dijous en una entrevista a 'Els matins', de TV3, que, davant l'amenaça de CiU de "xoc de trens per mitjà de la creació d'una Hisenda pública catalana", el seu partit "sempre serà amb l'estat de dret". Sánchez-Camacho ha considerat que l'actitud "responsable" dels populars a l'entorn del pacte fiscal –prometen abstenir-se en la votació del nou model de finançament que es farà al Parlament a finals de juliol– ha "sorprès" molta gent i ha denunciat que el PSC vulgui arribar a un acord amb CiU pel pacte fiscal "tenint en compte que fa mesos deien que volien combatre el concert amb totes les seves forces".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a l'euro per recepta, la presidenta del PP català ha assegurat que es tracta d'una mesura "transitòria" i que ha arribat a un pacte amb el Govern per tal d'avaluar-ne el funcionament durant els propers tres mesos. Es tracta de la confirmació d'un canvi de discurs dels populars catalans, que havien reclamat al president de la Generalitat, Artur Mas, que retirés la mesura, tenint en compte que el dia 1 de juliol va entrar en vigor el copagament farmacèutic proposat per l'executiu espanyol.

Sánchez-Camacho també s'ha referit a la polèmica generada pel govern de l'Aragó, que va decidir fa poques setmanes denominar "aragonès oriental" el català que es parla a la Franja. "Jo parlo català aquí a Catalunya, a la Franja, a les Illes Balears i a València, però que cadascú digui com vulgui a la llengua que fa servir", ha argumentat la presidenta del PP a Catalunya.

stats