Política 12/03/2012

Camacho assegura que Rajoy garantirà la liquiditat de Catalunya per complir amb el dèficit

La líder del PP de Catalunya anuncia que el seu partit s'abstindrà en la votació de la llei d'acompanyament en el ple al Parlament de dimecres

Sara González
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat avui que el govern espanyol "garantirà a Catalunya la liquiditat necessària" per alleugerir la seva "asfíxia financera" i pugui complir amb els objectius de dèficit. La líder popular ha insistit que les converses entre l'executiu espanyol i el Govern "són permanents i fluïdes" i que caldrà esperar l'aprovació dels pressupostos per veure'n els fruits en forma de partides.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho també ha anunciat que el PP s'abstindrà en la votació de la llei d'acompanyament en el ple al Parlament del proper dimecres. La dirigent popular ha afirmat que no és la llei que el seu partit voldria perquè hagués desitjat un "esforç" encara més gran per reduir subvencions, però que ha estat "millorada" gràcies a la pressió del PP per reduir la taxa turística, l'euro per recepta i el preu del cànon de l'aigua.

Fruit de l'acord signat entre els populars i el Govern pels pressupostos, Camacho ha anunciat que l'executiu català aprovarà demà el programa Catalunya emprèn, un paquet de mesures per estimular la creació d'empreses facilitant l'accés al crèdit, ajuts de formació i mesures adreçades a reduir la burocràcia.

En contra de la vaga general

La presidenta del PP de Catalunya també ha carregat contra la convocatòria de vaga general per part dels sindicats i ha reivindicat que ni tan sols se li ha donat els 100 dies de confiança al govern de Mariano Rajoy. Camacho ha recordat que els populars "'ha manifestat sempre com el defensor del diàleg" amb els agents socials i una prova són els 14 acord amb els sindicats que va tancar el PP amb José María Aznar com a president. La líder popular ha fet una crida als sindicats a "deixar el carrer i ajudar a construir i no a posar obstacles".

stats