DEBAT PRESSUPOSTOS
Política 14/06/2011

El PP anuncia una probable abstenció en el projecte de pressupostos

Alicia Sánchez-Camacho ja veu el seu partit com un soci clau del Govern, de qui ha notat un "canvi d'actitud" des de l'inici de legislatura en política de pactes

Roger Tugas
1 min
Alicia Sánchez-Camacho, en roda de premsa

BarcelonaDesprés dels pactes locals tancats –que li donen 11 alcaldies, 4 de compartides, i participació en 51 ajuntaments més– el PP s'ha situat "com una força de govern als municipis de Catalunya", segons la seva presidenta, Alicia Sánchez-Camacho. El que, unit al paper que jugaran en la tramitació dels pressupostos, ha situat la formació conservadora "en un paper central" al país. Així de cofoia s'ha expressat aquest matí la dirigent popular, qui també ha avançat que ni votaran en contra ni a favor d'uns comptes del Govern amb els quals són "molt crítics", i s'ha decantat per abstenir-s´hi. Amb això, juntament amb el vot a favor de CiU i de Joan Laporta, els pressupostos ja s'aprovarien.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, aquesta setmana es realitzaran tres reunions entre el PP i el departament d'Economia, per mirar de llimar diferències. Els conservadors volen reduir les retallades en sanitat, educació i serveis socials, on "els ajustos són massa durs", incrementar les ajudes a emprenedors, autònoms i empreses, fusionar o suprimir més empreses públiques i reformular el model de política exterior de la Generalitat, el que inclou tancar ambaixades. De moment, s'estan debatent entre abstenir-se i votar en contra de les esmenes a la totalitat.

Sánchez-Camacho s'ha mostrat també satisfeta del "canvi d'actitud molt evident i la major receptivitat del Govern" respecte les propostes del PP, tot i haver començat la legislatura pactant amb el PSC. "No m'agrada parlar de soci preferent", ha puntualitzat, "sinó de paper clau en la governabilitat del país" i per efectuar un "canvi de política econòmica que només pot venir tenint CiU al Govern i amb el PP a l'oposició".

stats