Política 12/06/2012

Camacho assegura que no hi ha diàleg amb el Govern pel pacte fiscal

La líder del PP de Catalunya denuncia els "costos del nacionalisme" i insta Mas a fusionar, externalitzar i privatitzar empreses públiques com l'ACA i la ràdio i la televisió públiques de Catalunya

Sara González
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que a hores d'ara no hi ha "diàleg" amb el Govern d'Artur Mas per forjar un acord pel pacte fiscal "multilateral". Camacho ha advertit que no vol una Hisenda pròpia que suposi insubmissió fiscal i porti Catalunya a ser susceptible "d'embargaments i sancions". Tot i això, ha recordat que l'ajut europeu a la banca acordat el cap de setmana passat "ha de fer reflexionar sobre quina és la prioritat de l'agenda catalana". La dirigent popular ha subratllat que el full de ruta ha de ser sortir de la crisi, un objectiu que topa amb obstacles, com ara la transició nacional que vol liderar el president de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem de començar a parlar del cost del nacionalisme", ha assegurat Camacho durant la intervenció al Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, que ha subratllat que no és el moment, "ara més que mai", de parlar de transicions nacionals. La líder del PP de Catalunya ha recordat que la Generalitat compta amb cinc delegacions i vint-i-dues oficines a l'exterior, el "síndic de greuges que més viatges fa", "més subvencions ideològiques que ningú" i "més administracions" que cap altre territori.

Camacho també ha afirmat, per demostrar que no és viable l'estat propi, que "la balança comercial catalana seria deficitària a l'estranger" i que només serà positiva mentre es vengui a Espanya. També ha recordat que la Generalitat no podria fer front als 1.131 milions d'euros en pensions que ara paga l'Estat a ciutadans catalans. "És el moment del sentit comú, de recuperar el seny català i d'oblidar la rauxa i l'enfrontament territorial", ha dit la dirigent popular.

Tot i haver reconegut que el Govern ha fet esforços en favor de l'austeritat, Camacho ha instat Mas a intensificar l'agenda reformista i ha proposat mecanismes de fusió, externalització i privatització d'empreses públiques com l'ACA i la ràdio i la televisió públiques catalanes. També ha exigit una reforma "profunda" del Servei d'Ocupació de Catalunya, perquè no pot seguir mantenint "mecanismes d'intermediació del 3%".

stats