Política 07/06/2012

Camacho amenaça de demanar la gratuïtat de peatges de concessió de la Generalitat

La líder del PP demana al Govern "lleialtat" i defensa la inversió en infraestructures a Catalunya que preveuen els pressupostos espanyols

Sara González
1 min

Barcelona"Actuarem amb responsabilitat en la mesura que aquesta sigui recíproca", ha advertit la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho. I és que la líder del PP ha anunciat que si CiU presenta una proposició al Congrés per demanar la gratuïtat dels peatges de l'AP-7 al pas per Barcelona, Girona i Tarragona, el PP de Catalunya demanarà la gratuïtat de carreteres la concessió de les quals sigui de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho ha demanat a CiU "la mateixa lleialtat" que ha demostrat el PP amb el Govern de Catalunya "sent clau en la governabilitat" i ha alertat que, si no es produeix, "les regles del joc canvien". La dirigent del PP ha defensat la inversió que preveu el govern espanyol en infraestructures de Catalunya i ha carregat contra els qui parlen de "greuges" respecte d'altres autonomies. Camacho ha assegurat que "no entén" per què, si el Govern s'ha vist obligat a ajustar la inversió en infraestructures, es critiquen "els esforços d'inversió" que està fent l'Estat, unes partides que són "semblants a la d'altres comunitats autònomes".

La líder del PP ha recordat que l'estat espanyol preveu en els seus pressupostos 1.250 milions en infraestructures catalanes per culminar el tren d'alta velocitat fins a la frontera francesa. També ha destacat el compromís de l'Estat per començar a construir el corredor mediterrani a Catalunya i els 11 milions que els populars catalans han aconseguit incloure ene ls comptes per al tram Tarragona-Vandellòs.

En aquest sentit, Camacho ha recordat que l'últim govern de José Luis Rodríguez Zapatero va pressupostar 2.434 milions en infraestructures de Catalunya i "només se'n van gastar i executar 864 milions, el 35%".

stats