PRESSUPOSTOS
Política 16/01/2012

El PP retira l'esmena a la llei d'acompanyament per facilitar un acord pels pressupostos

Alícia Sánchez-Camacho afirma que encara queda molt per negociar, reitera la voluntat d'arribar a un acord estable amb CiU i anuncia que Rajoy ajudarà Catalunya davant la seva "asfíxia financera"

Roger Tugas
2 min
Alícia Sánchez-Camacho en roda de premsa

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat aquest matí que finalment el seu partit retira l'esmena a la totalitat de la llei d'acompanyament dels pressupostos per facilitar la negociació dels comptes amb el Govern. Tot i això, la dirigent popular ha deixar clar que l'acord final no serà fàcil i que "queda molt per parlar, corregir i matisar" del projecte de l'executiu. En concret, els punts que allunyen els dos partits són la taxa al sector turístic i el copagamanet farmacèutic, que el PP reclama que es reformulin, i la prohibició de les corrides de toros. Sánchez-Camacho afirma, en aquest sentit, que "el Govern no està per pagar indemnitzacions milionàries". En tot cas, ha anunciat que els contactes entre les dues formacions s'ha intensificat les últimes setmanes i que espera que els pressupostos que en surtin siguin "els de la reactivació econòmica i no només de les retallades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Sánchez-Camacho ha reclamat a CiU que la "responsabilitat" sigui "compartida, mútua i recíproca" i ha criticat al líder de la federació a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, que la setmana passada va rebutjar un acord estable amb el PP. En aquest sentit, la dirigent popular li ha recordat que el seu partit ha estat l'únic a fer costat al Govern amb els seus plans d'austeritat i ha subratllat que "el PP és clau en l'entesa entre els governs català i espanyol", els presidents dels quals espera que es trobin aviat. "Després de pactar uns pressupostos amb el PP, CiU ha tret els millors resultats en unes eleccions generals", ha recordat per allunyar la idea d'un possible cost electoral per a la federació si estabilitza els seus acords amb els conservadors espanyols.

Així mateix, Sánchez-Camacho ha celebrat la possibilitat apuntada per la vicepresidenta Joana Ortega de suprimir els consells comarcals i ha avançat que "la voluntat del govern espanyol d'ajudar en la mesura del possible a Catalunya davant la seva asfíxia financera". No ha avançat com es concretarà l'ajuda, però sí ha afirmat que té la garantia que en la proper reunió del Consell de Política Fiscal i Financera Mariano Rajoy "atendrà en especial la situació de Catalunya".

stats