POLÍTICA
Política 28/12/2011

Camacho: "La llei de consultes pot derivar en un simulacre de referèndum per a l'autodeterminació"

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha dit que si la Generalitat vol convocar consultes s'ha de cenyir "estrictament a la legalitat"

Sara González
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Per a la líder del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, la llei de consultes que ahir va aprovar el Govern pot derivar en un "simulacre de referèndum per a l'autodeterminació de Catalunya”. Segons la dirigent popular, el president de la Generalitat, Artur Mas, “està caient en les mateixes polítiques que el tripartit” aprovant mesures que generen “conflictes, incertesa i desconfiança” enlloc de centrar-se en lluitar contra la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els populars consideren que el Govern està dedicant “temps i diners” a qüestions que no s'esperen “d'un Govern responsable” i que una prova és la llei de consultes, que està “vinculada a promoure l'autodeterminació i la transició nacional”. Camacho ha recordat també “les consultes fallides com la de la Diagonal” o les “consultes il·legals sobre la independència que oefreixen una versió distorsionada de Catalunya”.

La llei de consultes també ha generat enrenou més enllà de Catalunya. El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha dit que si la Generalitat vol convocar consultes s'ha de cenyir "estrictament a la legalitat", a la vegada que ha demanat respecte a “les regles del joc” i a la “legalitat”.

L'estabilitat del Govern

Camacho ha recordat a Mas que si el Govern ha tingut estabilitat ha estat “gràcies al PP” en les qüestions cabdals. “El Govern no té un full de ruta clar. El nostre garanteix més confiança i és el de la transició a la sortida de la crisi”, ha etzibat. La dirigent popular ha advertit a CiU que ha de ser “conscient que no governa amb majoria absoluta ni a la Generalitat ni a l'Ajuntament de Barcelona”.

stats