Política 16/04/2012

Camacho: “No som socis estables ni volem ser-ho d'un partit separatista”

La presidenta del PP de Catalunya exigeix a Artur Mas que constitueixi la comissió de seguiment del pacte de pressupostos

Sara González
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha mostrat avui el seu enuig per l'actitud de CiU de pactar amb ERC sobre el pacte fiscal en el ple extraordinari de les retallades i no votar a favor de la resolució conjunta de l'oposició perquè el reajustament pressupostari passi pel Parlament. “No som socis estables ni volem ser-ho d'un partit separatista”, ha afirmat la líder popular, qui ha criticat al Govern per subscriure acords que porten a Catalunya a la “radicalització” i a la “confrontació amb la resta d'Espanya”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Camacho, el govern d'Artur Mas pretén capitalitzar “l'autoria i el protagonisme únic” del pacte fiscal quan en realitat “el dèficit fiscal” el paguen tots els catalans i ha lamentat que CiU demani adhesions en comptes de prioritzar el diàleg per arribar a un model de finançament consensuat.

La comissió de seguiment del pacte del Neri

La presidenta del PP també ha exigit al Govern que es constitueixi ja la comissió de seguiment del pacte de pressupostos i ha demanat a Mas que segueixi impulsant “amb coratge” la reducció d'empreses del sector públic per complir amb l'objectiu de l'1,5% del dèficit.

De fet, Camacho ha agraït públicament que CiU hagi votat al Congrés a favor de la llei d'estabilitat pressupostària i li ha demanat que també demostri responsabilitat en les properes reunions dels consells interterritorials d'Educació i Salut. En aquest últim es plantejaran qüestions com establir una central de compres de medicaments i la implantació i recomanació dels genèrics.

stats