Política 31/12/2011

Amaiur creu que cal que s'acostin els presos perquè ETA es dissolgui

El diputat Rafael Larreina creu que tot i els condicionants, el PP "ha d'avançar cap a una solució"

Efe
2 min

BilbaoEl diputat d'Amaiur Rafael Larreina ha opinat avui que ETA no pot dissoldre "si abans no té solucionat els problemes tècnics" relacionats amb el lliurament de les armes i la situació dels presos de la banda terrorista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho afirma en una entrevista a Ràdio Euskadi el membre d'aquesta coalició abertzale, que ha insistit que el tema dels presos és una qüestió "clau" que el PP ha d'abordar "amb caràcter immediat".

"Se li sol exigir a ETA que es dissolgui, però tots sabem que una organització d'aquest tipus no es pot dissoldre si abans no té solucionat això que anomenem 'problemes tècnics', és a dir, juntament amb el lliurament de les armes sempre està a l'altra banda què passa amb les persones que estan a la presó ", ha explicat Larreina.

El membre d'EA –formació inclosa en Amaiur– ha reconegut que el PP té "una pressió" a la seva "dreta" i una "extrema dreta mediàtica" a Madrid que "el condiciona molt", però ha insistit que la formació que dirigeix Mario Rajoy "ha d'avançar cap a una solució" del conflicte.

Segons la seva opinió caldria "simplement" fer una "aplicació literal de la legislació penitenciària" i ha defensat l'acostament de presos malalts o l'eliminació de la doctrina Parot.

Ha assegurat que malgrat l'"error" del PP de negar a Amaiur grup propi al Congrés, aquesta formació va a treballar per "estendre ponts" i "facilitar" el PP la incorporació al que ha qualificat de "nova etapa política" .

"S'ha acabat l'època de les trinxeres. Cal tendir ponts", ha resumit.

Pel que fa al reconeixement de les víctimes del terrorisme, ha assegurat que "cada víctima és diferent" i que no creu en la "equidistància" perquè cada víctima "individualment s'ha de considerar reparada".

stats