Política 18/04/2012

Anasagasti pregunta al govern espanyol com és que el rei va poder signar decrets si era a l'Àfrica

El senador del PNB també ha plantejat a l'executiu si es pot donar "la rúbrica reial mitjançant fax, estampilla, correu electrònic, telèfon mòbil o mitjans similars"

Efe
1 min
Josep Sánchez LLibre i Iñaki Anasagasti durant l'acte de celebració dels 80 anys d'Unió / ACN

MadridEl senador del PNB Iñaki Anasagasti ha preguntat al govern espanyol com va poder signar el rei Joan Carles de Borbó, el dia 13 d'abril, diversos decrets publicats al BOE l'endemà, si era a Botswana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Anasagasti ha registrat dues preguntes a l'executiu de Rajoy relatives a la fórmula utilitzada per efectuar la rúbrica de reials decrets, referits al nomenament de tres nous ambaixadors d'Espanya –als EUA, a la Índia i als Emirats Àrabs Units– i al cessament d'altres representants diplomàtics.

En concret, el parlamentari nacionalista pregunta "quins mitjans" van permetre la rúbrica d'aquests nomenaments, datats el 13 d'abril a Madrid, quan "pel que sembla el cap de l'estat es trobava a Botswana".

El rei es recupera des del cap de setmana passat d'una operació de maluc per una fractura succeïda accidentalment en un viatge privat a Botswana, intervenció quirúrgica que va tenir lloc la matinada de divendres a dissabte, després de la seva tornada a Espanya. Aquest dimecres, ja ha abandonat l'hospital.

Iñaki Anasagasti també planteja al govern de Madrid si es pot donar "la rúbrica reial mitjançant fax, estampilla, correu electrònic, telèfon mòbil o mitjans similars".

stats