Política 31/07/2012

Andalusia també planta Montoro i marxa a mitja reunió del Consell de Política Fiscal i Financera

El conseller català, Andreu Mas-Colell, ja no ha viatjat a Madrid, molest per les decisions unilaterals del govern espanyol

Joan Faus
1 min

MadridLa consellera d'Hisenda d'Andalusia, Carmen Martínez Aguayo, ha plantat aquest dimarts al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i ha marxat a mitja reunió del Consell de Política Fiscal, que s'està fent aquesta tarda a Madrid. Martínez ha seguit les passes del conseller català Andreu Mas-Colell, que ja no ha viatjat a Madrid molest per les decisions unilaterals del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aguayo ha estat menys d'una hora a la reunió i ha decidit marxar un cop Montoro ha explicat als consellers el nou objectiu de deute pel proper any, que per Andalusia suposarà reduir el nivell de deute de l'actual 15,1% sobre el PIB al 13,2%, el que representa uns 2.000 milions d'euros. "Una petició desproporcionada que ens obliga a fer una retallada indiscriminada, és absolutament il·lògic", ha dit la consellera, que ha avançat que el govern autonòmic presentarà un recurs d'anticonstitucional.

En aquest sentit, ha lamentat que es demani aquest esforç a Andalusia quan té un nivell d'endeutament "tres punts" menor a la mitjana. Aguayo ha demanat reduir la despesa però amb un "criteri de justícia" per fer "un esforç just entre tots".

La plantada es produeix un dia després de la reunió que van mantenir a la Moncloa el president espanyol, Mariano Rajoy, i l'andalús José Antonio Griñán, i que tots dos executius van qualificar de cordial i constructiva.

stats