Política 27/08/2014

El govern espanyol diu que és "obligació" d'Andorra col·laborar per aclarir el cas Pujol

Recorda que al Principat li interessa apropar-se a la UE i que per això s'ha de mostrar disposat a compartir informació

Europa Press
1 min

MadridEl secretari d'estat per a la Unió Europea, Íñigo Méndez de Vigo, està segur que les autoritats andorranes col·laboraran amb la Justícia per aclarir el cas Pujol perquè el Principat "es vol apropar a la Unió Europea" i, a més, és "la seva obligació" i "el que imposa Europa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres tenim una gran relació amb el govern andorrà i estem negociant a veure quin acord pot fer amb la UE –ha explicat el també eurodiputat en declaracions a RNE–. Espanya avala el govern d'Andorra i els ajudarem en el que puguem perquè ens sembla que és una bona via".

Méndez de Vigo ha explicat que la UE està treballant, precisament, en "l'intercanvi automàtic d'informació fiscal" i ha recordat que ja es va arribar a un acord en l'últim consell europeu del maig, tot i que algun país hi és reticent.

L'eurodiputat popular ha detallat que el termini "perquè s'acabin les reticències" caduca al desembre i ha subratllat que "seria inexplicable que un país que es vol apropar a la UE mantingués unes reticències que cap país europeu té".

Està previst que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es reuneixi el proper dimarts amb el cap de l'executiu d'Andorra, Antoni Martí, a la Moncloa. La trobada coincideix amb la compareixença del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per parlar del cas Pujol al Congrés.

stats