NOU DIRIGENT
Política 11/05/2011

Toni Martí és elegit sisè cap de govern andorrà

El candidat de Demòcrates per Andorra ha rebut 21 vots a favor i sis abstencions

Acn
2 min

Andorra La VellaEl candidat de Demòcrates per Andorra, Toni Martí, que va guanyar les eleccions amb una amplia majoria, ha estat elegit aquest dimecres sisè cap de govern d'Andorra. En el debat d'aquest matí celebrat a la sala del Consell General hi ha intervingut el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu; el president del grup demòcrata, Ladislao Baró, i han tingut la rèplica del candidat a cap de govern, Toni Martí. Després de dues hores de debat s'ha procedit a la votació en la qual Martí ha obtingut 21 vots favorables i sis abstencions, les del grup socialdemòcrata. El debat ha deixat una porta oberta a l'acord entre els dos grups parlamentaris per a treballar en tres aspectes fonamentals de la política andorrana: les relacions amb la Unió Europea, la delimitació de les competències amb els comuns, i la reforma de la seguretat social.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del grup socialdemòcrata en el seu discurs ha demanat ampliar aquest acord a la reforma fiscal i a la reforma de la funció pública. Bartumeu ha remarcat que "tot i els acords a que es poden arribar en diferents àmbits l'oposició serà exigent i constructiva". Bartumeu ha afegit que el discurs polític dels demòcrates és més proper al empresariat i a certs lobbys que al ciutadà.

El líder de Demòcrates per Andorra i ja cap de govern, Toni Martí, ha destacat durant la seva intervenció la intenció de signar l'acord monetari tot i que pot haver-hi algun canvi. En resposta a Bartumeu, Martí, ha dit "que governarà pels ciutadans i no només pels empresaris". No obstant ha afegit que "sense la creació de riquesa no es poden crear nous llocs de treball".

Entre els reptes amb els quals es trobarà Martí a partir d'aquest dijous quan juri el càrrec es troben: la recuperació econòmica del país, que passa per la recuperació del nombre de turistes, el principal motor econòmic del país; la recuperació del deute del govern; i continuar amb les reformes que obrin les portes del principat a Europa.

stats