LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 31/05/2011

Mas-Colell adverteix a l'oposició i a Madrid que no hi ha "marges" per negociar els pressupostos

El conseller no demanarà "perdó" per haver fet uns pressupostos "seriosos i racionals" i li reclama a l'Estat que pagui el finançament íntegre i les altres partides que li ha demanat per poder complir amb l'objectiu de dèficit

Redacció/acn
1 min

BarcelonaEl projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2011 no pot patir massa canvis durant el seu tràmit parlamentari, segons el conseller d'Economia. Andreu Mas-Colell ha advertit avui als partits de l'oposició –que li critiquen les retallades en polítiques socials– i al govern de Madrid –que li retreu que no compleixi amb l'objectiu de dèficit– que "aquest és un pressupost sense marges" i que "no ha estat fàcil d'encaixar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu ha demanat als altres partits que "s'adonin que els marges d'acció són mínims" i els ha demanat que "donin pas a una discussió que serà més aprofundida pels comptes del 2012 que són demà passat". Per aquest motiu, ha reclamat l'abstenció d'algun grup i els ha recordat que "només amb unes finances sanejades es podrà garantir l'estat del benestar", ja que, si no, "tot explotarà i pagaran justos per pecadors".

Mas-Colell també s'ha dirigit a Madrid per demanar-li "corresponsabilitat"i ha afirmat que el Govern pot complir amb el dèficit a l'1,3% a finals d'any si l'Estat paga els 1.450 milions del fons de competitivitat, els 1.200 milions per una metodologia alternativa del càlcul de la disposició addicional tercera de l'Estatut i 200 milions en l'alienació d'actius. El conseller ha assegurat que la Generalitat "no demana perdó" per haver fet uns pressupostos "seriosos i racionals" i que, si l'executiu central impedeix una futura emissió de bons catalans, seria una "penalització al poble de Catalunya" que haurà de pagar "amb els seus impostos un tipus d'interès superior".

stats