CONSELL EXECUTIU
Política 03/07/2012

El Govern aprova el projecte de llei que permet transformar les caixes en fundacions

Segosn el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, aquesta lllei servirà per "preservar" l'obra social d'aquestes entitats

S. González / O. March
1 min

BarcelonaEl Govern ha donat aquest dimarts al matí llum verda al projecte de llei que permet transformar les caixes en fundacions de caràcter especial. Així ho ha anunciat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en la roda de premsa posterior al consell executiu. L'objectiu del Govern, segons el conseller, és dotar del marc legal necessari perquè les caixes que s'hagin fusionat amb altres entitats més grans (ja sigui per mitjà d'una fusió freda o per mitjà del FROB, el fons de reestructuració ordenada bancària) puguin convertir-se en fundacions de caràcter especial i desenvolupar "la seva obra social i cultural".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'acord amb el text aprovat aquest dimarts, segons la documentació facilitada per l'executiu, aquesta conversió en fundació suposarà la pèrdua de la seva condició d'entitat de crèdit i els recursos per poder realitzar la seva activitat procediran de les entitats financeres en les quals participen i d'altres transferències.

Aquestes fundacions resultants tindran com a màxim òrgan de govern un patronat format per una vintena de membres amb una representació que haurà de ser en un 75% privat.

stats