Política 26/07/2012

Mas-Colell assegura que el Govern no acceptarà condicions polítiques a canvi del rescat

El conseller ha confirmat que la Generalitat "utilitzarà tots els instruments disponibles de provisió de liquiditat" de l'Estat perquè "són procediments necessaris i normals per pagar deute o els treballadors"

Efe
1 min
Andreu Mas-Colell entrant al ple del Parlament sobre el pacte fiscal / PERE VIRGILI

BarcelonaEl conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha afirmat aquest dijous que la Generalitat "mai acceptarà cap tipus de condicionant polític" a canvi d'utilitzar els instruments de liquiditat disponibles que ofereixi el govern espanyol. A la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya el 2011, Mas-Colell ha assegurat que la Generalitat "és conscient" que qualsevol transacció de crèdit "implica condicions econòmiques no només de tipus d'interès sinó també d'auditoria i transmissió d'informació", però que "mai acceptaran condicionants polítics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller ha confirmat que la Generalitat "utilitzarà tots els instruments disponibles de provisió de liquiditat" de l'Estat perquè "són procediments necessaris i normals per pagar deute o els treballadors".

Mas-Colell ha precisat que el Govern encara no ha demanat formalment les ajudes del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) perquè, com que no està constituït, "no es coneixen les condicions que implica".

Encara que no ha especificat la quantitat de diners que podria sol·licitar Catalunya, Mas-Colell ha subratllat que "demanaran el que calgui per al funcionament normal i programat de la Generalitat".

stats