Política 26/04/2015

Àngel Colom creu que fa falta un procés europeu de formació dels imams que prediquen a les mesquites

El director de la Fundació Nous Catalans, vinculada a CDC, considera necessària la formació per lluitar contra els extremismes

Efe
2 min
Àngel Colom, director De la Fundació Nous Catalans, de CDC, en un acte de l'entitat. / ACN

BarcelonaÀngel Colom, director de la Fundació Nous Catalans, vinculada a CDC, creu que fa falta un procés europeu de formació dels imams que prediquen a les mesquites. En declaracions al canal 3/24, Colom ha considerat aquesta premissa com una condició necessària per suplir la carència de coneixements sobre la cultura i els valors, tant catalans com europeus, que tenen alguns dels imams que prediquen als oratoris catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El responsable d'immigració de CDC veu aquesta formació com una base sòlida per lluitar contra els extremismes i per facilitar la integració de la població musulmana que viu a Catalunya. Colom ha reconegut que hi ha una certa resistència a la instrucció en alguns sectors islamistes, però creu que cal superar-la i aprofundir en la tradició d'integració que sempre ha caracteritzat una terra com la catalana. El director de la Fundació Nous Catalans ha recordat que un 70% de la població és d'origen forà.

Respecte a les declaracions del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en què va vincular la fundació que dirigeix amb l'islamisme radical, Àngel Colom l'ha acusat de provocar la islamofòbia. Per al director de la Fundació Nous Catalans, si hi ha jihadisme a Catalunya és feina dels Mossos d'Esquadra controlar-ho, però ha d'estalviar-se qualsevol deriva que acabi criminalitzant la comunitat musulmana. L'expulsió al Marroc de Noureddine Ziani, el seu antic col·laborador amb la comunitat musulmana, va ser per a Colom una mostra més de la tasca irresponsable que en aquesta matèria fa el ministre de l'Interior. Colom ha considerat falses les acusacions que es van usar per expulsar-lo, i ho atribueix al fet que Ziani portés a les mesquites el debat sobre el procés sobiranista que viu Catalunya. Segons el seu parer, aquesta actitud d'implicar els immigrants en el procés sobiranista molestava profundament Madrid.

stats