Política 25/05/2015

Àngel Ros buscarà "un acord de govern estable"

En declaracions a RAC1, l'alcalde de Lleida es mostra disposat a esperar fins al 27-S per trobar un soci a l'ajuntament

Ara
1 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros / ACN

BarcelonaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, té intenció de "cridar tots els representants dels partits polítics amb representació de l'ajuntament" per "establir punts de diàleg i intentar com a primera instància un acord de govern estable" per a la ciutat. En declaracions a RAC1, però, Ros ha matisat que aquest "acord estable" pot arribar "ara o després de les eleccions del setembre", que han de dibuixar el nou Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ros, que fins ara liderava la capital de ponent amb majoria absoluta, ha perdut 7 dels 15 escons que tenia i es veurà forçat a buscar suports entre els altres grups per seguir governant. En cas de no aconseguir cap pacte que li garanteixi l'estabilitat, l'alcalde està disposat a "governar en minoria amb acords puntuals". En la seva opinió, "tal com estan parlant ara els responsables de Convergència", l'opció de pacte que veu "més difícil" és la sociovergència. CiU ha mantingut els 6 regidors que tenia a Lleida i segueix com a segona força al consistori.

Segons el líder de la Paeria, el titular que millor defineix els resultats de les eleccions d'aquest diumenge és "la italianització de la política catalana".

stats