Política 02/11/2011

Àngel Ros: "Ens costarà molt vendre federalisme a Catalunya"

L'alcalde de Lleida i un dels aspirants a dirigir el PSC adverteix que el federalista és "molt racional" i que costa fer-lo servir per enfrontar-se al sobiranisme "que va molt més als sentiments"

Ara
2 min

BarcelonaEl federalisme és massa "racional" per competir amb el sobiranisme, que apel·la "als sentiments", segons l'alcalde de Lleida i aspirant a ser el nou primer secretari del PSC, Àngel Ros. Ho ha assegurat aquest dimecres al matí en una entrevista a RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ros ha respost així a una pregunta d'un tertulià del programa El món a RAC1 afí a ell -l'exdiputat del PSC Antoni Comín-, que li demanava si té clar que, després del 20-N, el PSC hauria de parlar "de tu a tu al PSOE" per convèncer el partit espanyol, que es preveu que ja no serà al govern, que només si s'aposta pel federalisme es podrà aturar el sobiranisme a Catalunya. "Vendre federalisme a Catalunya ens costarà. És un discurs molt racional, en front del sobiranisme, que va més als sentiments. El federalisme requereix molta pedagogia per parlar de fiscalitat, de relació entre partits...", ha argumentat Ros.

Tot i així, Ros admet que el PSC ja ha tingut "prou tocs d'atenció com perquè faci un esforç de renovació de missatge". "El PSC tenia ben definit el producte al principi de la democràcia, però en aquest moment l'experiència demostra que el nostre producte no és el que volen els ciutadans progressistes. Cal una renovació de missatge i de cares, calen veus absolutament creïbles", ha dit.

Amb aquest panorama, Ros creu que és possible que Carme Chacón, ministra de Defensa i candidata del PSC el 20-N, s'afegeixi al procés per intentar liderar el PSC. "La possibilitat hi és, té la legitimitat per fer-ho. A partir del dia 21, jo faré campanya i ella també pot fer-ho", ha admès. I ha avançat que, encara que el PSOE perdi les eleccions en el conjunt de l'Estat, creu que el PSC guanyarà les eleccions del 20-N a Catalunya, cosa que la deixaria en una bona posició dins del partit.

stats