HISTÒRIA DEL SOBIRANISME
Política 20/05/2012

L'independentisme parlamentari compleix 25 anys

La Crida Nacional de Carod-Rovira i Àngel Colom va provocar una forta entrada de militants al partit republicà, que va fer seva la demanda d'un estat propi

Roger Tugas
1 min
Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós van entrar a ERC arran de la Crida Nacional el 1987 i la van portar el 2003 fins al seu moment de màxims èxits electorals.

BarcelonaL'històric dirigent republicà Heribert Barrera protagonitzava una tanca electoral d'ERC en les eleccions estatals del 1979 que definia el partit de llavors: "Dins de Catalunya som nacionalistes, dins d'Espanya federalistes, dins del món homes de llibertat". Un ideari molt llunyà de l'independentisme pel qual tothom identifica ara la formació. El gir, però, és relativament recent, i enguany amb prou feines compleix el quart de segle. El 1987 va protagonitzar-se el canvi ideològic més important de la història d'ERC, quan Josep-Lluís Carod-Rovira, exmembre d'Entesa dels Nacionalistes d'Esquerra, i l'activista Àngel Colom van entrar al partit i a la seva direcció com els principals impulsors de la Crida Nacional a ERC, un moviment que apostava per refundar la formació i transformar-la en independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho podeu llegir a l'ARA PREMIUM.

stats