EL DEBAT SOCIALISTA
Política 18/01/2011

Ros: "Hi ha banqueta al PSC per poder liderar el partit. Som molts els que podríem treballar en aquest sentit"

L'alcalde de Lleida creu que el PSC ha de tornar "a ser l'eix central del catalanisme" i és partidari de tenir grup parlamentari propi

Redacció
1 min

BarcelonaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat avui a RAC1 que hi ha "sensibilitats" dins del PSC que creuen que "el partit ha de tornar a ser l'eix central del catalanisme". "Afortunadament hi ha banqueta al PSC per poder liderar el partit. Som molts els que podríem treballar en aquest sentit", ha confessat Ros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ros també afirmat que, tot i que el debat intern del partit ha de començar després de les municipals, "el debat municipal tampoc s'escapa del catalanisme".

Respecte les intencions homogeneïtzadores de l'estat de les autonomies que proposen PSOE i PP, Ros ha insistit que els socialistes han de "donar senyals molt clars" que creuen "en una evolució federal de l'Estat i no en una evolució centralista". L'alcalde de Lleida també s'ha mostrat partidari de que el PSC tingui grup propi a Madrid. "Allò que defensem com a país ha de ser coherent amb allò que defensem com a partit. I, el tema del grup parlamentari propi és una forma de representar aquesta veu i aquesta capacitat d'influència", ha etzibat.

Sobre la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de tombar la prohibició del burca a Lleida, Ros ha dit que tota sentència judicial "s'ha de respectar", però ha subratllat que es tracta d'una "suspensió cautelar". "Vàrem abordar el tema del burca com un senyal que ens els processos d'integració no tot s'hi val", ha afirmat l'alcalde lleidetà, qui ha afegit que està "convençut que el Tribunal Superior, al final, convalidarà aquesta ordenança".

stats