Política 07/09/2017

Àngels Martínez es nega a demanar disculpes per haver retirat les banderes espanyoles tot i la petició d'Iglesias

La diputada de Catalunya Sí que es Pot defensa que la seva bandera espanyola "és la republicana"

Ara
2 min
Àngels Martínez es nega a demanar disculpes per retirar les banderes espanyoles tot i la petició d'Iglesias

BarcelonaLa diputada de CSQP i militant de Podem Àngels Martínez ha assegurat que no ha de demanar perdó per haver retirat les banderes espanyoles que havien deixat els diputats del PP als seus escons en el moment de la votació de la llei del referèndum. I això que el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, havia sigut molt clar a l'hora d'instar Martínez a demanar disculpes pel gest.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest és l'ordre dels fets. Els diputats de Ciutadans, el PSC i el PP abandonen l'hemicicle en el moment de votar la llei del referèndum. El PP ho fa deixant banderes espanyoles i catalanes als seus escons. La diputada de CSQP Àngels Martínez les retira abans que comenci la votació.

Dijous al matí, en una entrevista a la Cadena SER, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, l'ha instat a demanar disculpes per aquest gest.

Però en una entrevista després a RAC1 la diputada catalana s'ha negat a demanar perdó. "La meva bandera espanyola és la republicana", ha declarat, i ha afegit: "És per la que van lluitar el meu pare i familiars meus; la meva bandera republicana no l'hauria tret".

La diputada ha asseverat que anirà a votar l'1-O però que encara no sap què votarà: "Pensava votar que 'no', però si m'ho posen tan difícil m'estic plantejant canviar el vot".

Mala maror a CSQP

D'altra banda, Martínez ha dit del portaveu del grup de CSQP, Joan Coscubiela: "No està autoritzat a parlar en nom meu"; també ha afegit que és "un dels problemes" de la coalició i ha instat a replantejar la "posició de poder" que se li va atorgar a l'inici de legislatura. Ahir en el ple es va evidenciar la fractura interna del grup parlamentari.

Martínez ha assegurat que l'"espectacle" és que els diputats de PSC, PPC i Cs "s'aixequessin per no discutir políticament, que busquessin 30.000 argúcies per no discutir políticament, que fessin l'impossible perquè els diputats no votessin", i ha dit que per això sí que requereix disculpes.

stats