POLÍTICA
Política 07/09/2011

Anglada confirma que encapçalarà la llista de PxC per Barcelona a les generals

El líder de Plataforma per Catalunya torna a acusar CiU de “joc brut” pel cas dels regidors de Salt que van dimitir

Redacció
1 min

BarcelonaEl líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha confirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que serà el número 1 de la llista del partit a les eleccions generals del 20 de novembre. “Ens presentarem per les quatre circumscripcions catalanes i jo encapçalaré la candidatura per Barcelona”, ha dit Anglada. El líder de PxC ha tornat a acusar l'alcalde convergent de Salt, Jaume Torramadè, de “joc brut” per la dimissió de dos dels regidors de la formació xenòfoba al municipi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant l'entrevista, Anglada ha rebutjat les acusacions de racisme diverses vegades. Quan se li ha preguntat si els immigrants rebien massa ajudes socials, el líder de PxC ha dit que “des de l'administració s'ha fet una discriminació positiva cap als immigrants, que tenen set fills i una dona que no vol treballar”. Anglada ha defensat el lema de campanya de PxC -“Primer els de casa”- i ha explicat que “els de casa som els autòctons”. El líder de Plataforma ha volgut encabir en la normalitat la política del seu partit i ha explicat que “moltes de les coses que dèiem nosaltres el 2003, quan es va fundar el partit, avui les diuen altres líders polítics”.

Anglada també ha parlat de religió -“un musulmà no entraria a les llistes de PxC”-, de representativitat - “sóc demòcrata però no estic satisfet amb la democràcia que tenim en aquest país”- i de càstigs penals - “no estic a favor de la pena de mort però sí de la cadena perpètua”-.

stats