Política 08/12/2016

Anna Gabriel: "Quan el PDECat diu que sense pressupost no hi ha referèndum, és com si fes d'estat espanyol"

En una entrevista al diari 'El Punt Avui', la portaveu de la CUP al Parlament avisa que no té "cap confiança" en la possibilitat que els pressupostos facin "un gir" però assegura que ho intentaran

Ara
1 min
JxSí refreda el xoc amb la CUP per encarrilar els pressupostos

BarcelonaLa portaveu de la CUP al Parlament, Anna Grabriel, adverteix en una entrevista a 'El Punt Avui' que "no estem fent les coses bé". És un avís a Junts pel Sí, ERC i el PDECat, contra la pressió que entén que està rebent el seu partit per aprovar els pressupostos de la Generalitat del 2017. "Cada setmana tenim compareixences de JxSí, d'ERC, de Marta Pascal, recordant-nos que si no hi ha pressupost no hi ha referèndum. Cada setmana. Volen crear l'estat d'opinió que si no es fa el referèndum serà per culpa de la CUP. No estem fent les coses bé", afirma. I afegeix que "lligar el referèndum al pressupost és enviar a tothom el senyal que l'aposta pel referèndum és molt feble".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Gabriel, "quan el PDECat diu que sense pressupost no hi ha referèndum, és com si fes d'estat espanyol". En aquest mateix sentit, avança: "Tenim dos mesos per veure si els pressupostos acaben fent un gir. No hi tinc cap confiança, però ho intentarem".

Les crítiques també es concreten contra ERC, ja que la CUP "troba a faltar que Oriol Junqueras defensi més determinats plantejaments".

I als 'comuns' els retreuen "sobretot que no siguin agents actius en la defensa del referèndum, que es quedin encallats en la pantalla del pacte amb l'Estat". "Algú que pretén ser una esquerra transformadora fa això? No s'entén gaire", sentencia.

stats