PARLAMENT
Política 01/03/2011

Anna Simó titlla de "poc rigorós i incoherent" el pla de viabilitat

La portaveu d'ERC al Parlament afirma que "no hi apareix la supressió de l'impost de successions", i denuncia "les retallades de les bonificacions fiscals per les rendes més baixes"

Núria Martínez
1 min

BarcelonaLa portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha titllat de "poc rigorós i incoherent" el pla de viabilitat presentat pel govern de la Generalitat. Així, Simó ha dit que "no els estranya que no el volguessin mostrar, perquè s'hi veuen les presses". Ha afirmat també, que el pla avala la política tributària de l'anterior govern i l’estén fins al 2013, que manté l'impost de successions "perquè no hi fan esment", i conserva també el creixement dels trams de l'IRPF "que tant es van carregar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta línia, la portaveu republicana ha dit que CiU avala "la política tributària anterior fil per randa", però "sí que renuncia a les bonificacions fiscals per les rendes més baixes". A més, ha afegit que "no es parla de la supressió de l'impost de successions, però en canvi sí que se suprimeixen les ajudes per la classe més baixa". És per això que Simó ha titllat de "neoconservador" el govern de la Generalitat.

D'altra banda, el partit independentista ha instat Duran i Lleida a que reuneixi el govern de l'Estat i posteriorment la comissió mixta perquè "s'aprovi el més aviat possible l'avançament dels diners del fons de competitivitat". Alhora, ha instat a la Generalitat a que demani al govern espanyol "que publiqui les balances fiscals, i que ho faci per llei".

Finalment, ha replicat a la ministra d'Economia, Elena Salgado, que el govern estatal "està descentralitzant la despesa de polítiques públiques, d'una reconeguda rigidesa", però sí que centralitza els ingressos".

stats