POLÍTICA
Política 06/01/2011

Anna Pagans: "Cal definir millor què vol dir catalanista i quina és la relació amb el PSOE"

L'alcaldessa de Girona veu bé que el PSC tingui grup propi a Madrid, però avisa que no vol dir que s'hagi de desmarcar contínuament

Acn
2 min
Anna Pagans

GironaL'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha receptat al PSC "definir millor què vol dir catalanista" i també les seves relacions amb el PSOE. En una entrevista a l'ACN, Pagans creu que els socialistes catalans s'han de relacionar amb el PSOE i que aquesta relació s'haurà de debatre en el congrés que es farà la tardor del 2011.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa de Girona ha constatat que entre les files del PSC hi ha "diferències d'opinió" sobre quina ha de ser la relació amb "el partit germà o cosí", és a dir, amb el PSOE, i espera que el congrés de la tardor del 2011 serveixi per "clarificar-ho". "Cal definir més bé què vol dir catalanista i definir millor quina és la relació amb el PSOE", ha dit, tot advertint, però, que "no hi ha d'haver trencaments perquè això no aporta res".

Tot i apostar per debatre sobre la redefinició de les relacions amb el PSOE, Pagans ha volgut deixar clar que "Catalunya ha assolit, gràcies als socialistes d'aquí i d'allà, les màximes cotes d'autogovern". "Amb tots els defectes, el PSC és el partit que ha hagut d'anar a explicar al PSOE que hi ha un Estatut i que s'havia de votar", i ha recordat que ha fet "pedagogia". Una actitud que, per Pagans, comporta "riscos" i qui els ha assumit és el PSC. Pagans, però, creu que caldrà fer "més pedagogia" en el futur.

Pagans s'ha mostrat partidària d'un grup propi al Congrés dels Diputats. Aquesta és una posició que han defensat obertament dirigents de l'ala catalanista del partit, com Antoni Castells, Ernest Maragall o Montserrat Tura. "Sempre he dit que sí", ha recordat Pagans, tot i afegir que no creu que aquest sigui un tema que "calgui resoldre avui o demà".

En tot cas, l'alcaldessa de Girona creu que el PSC ha de tenir la capacitat en "moments determinats" de poder "votar diferent" respecte del PSOE. "No trobo malament que el PSC tingui un grup propi, cosa que no vol dir que s'hagi de desmarcar contínuament dels socialistes d'arreu de l'Estat", ha dit.

A més, ha negat que el PSOE hagi tingut lligat de mans i peus el PSC. "No és tant que el PSOE marqui el PSC, sinó que el PSC ha de veure en el proper congrés com relacionar-s'hi". Pagans aposta perquè hi hagi una relació. "Només faltaria!", ha reblat.

Ara, però, Pagans creu que els socialistes s'han de centrar en les municipals del 22 de maig. En el cas de Girona, hi haurà relleu després que ella mateixa hagi decidit no repetir com a cap de cartell del PSC. La candidata serà Pia Bosch, a qui Pagans garanteix que estarà "al seu costat pel que necessiti". Ara, ha dit, és l'hora de "treballar per guanyar les eleccions i tenir la confiança dels ciutadans".

L'alcaldessa ha assegurat que no es produeix un "mimetisme" entre unes eleccions i unes altres. "En aquesta ciutat, durant molts anys de govern de CiU aquí hem guanyat i hem liderat el projecte socialista de ciutat", ha recordat, tot recomanant, però, que ara "cal explicar bé" les propostes de cada partit per a Girona.

stats