NOU FINANÇAMENT DEL PP
Política 07/10/2013

ERC recorda que el PP recollia signatures el 2006 en contra d'incloure l'ordinalitat al finançament

Anna Simó rebutja canviar el rumb cap a la consulta per la proposta de Sánchez-Camacho i crida CiU i ICV a votar dimarts la proposició no de llei al Congrés per reconèixer el dret a decidir

Roger Tugas
2 min
Anna Simó, en roda de premsa a la seu d'ERC / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha rebutjat aquest dilluns al matí que el procés sobiranista pugui quedar interromput per un nou sistema de finançament com el que ha proposat la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, a la cúpula del seu partit i que ja ha rebut el suport del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. "Sánchez-Camacho i Jorge Fernández Díaz van tard, el 2006 recollien signatures contra l'Estatut, que incloïa el principi d'ordinalitat, i ara resulta que és clau", ha explicat la dirigent republicana, que ha defensat que "del que cal parlar ara és que el poble de Catalunya pugui votar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Simó ha afirmat que no creu, encara que Mariano Rajoy es faci seva la proposta de Sánchez-Camacho, que "hi hagi cap canvi d'objectiu del Govern o de la ciutadania de Catalunya". "Som en un altre estadi, les etapes s'han anat cremant", ha afegit i, arran d'això, "quan [els populars] ho veuen, van recuperant carpetes que havien tancat". "Fa uns anys deien al País Basc que es podia parlar de tot en absència de violència", ha recordat irònicament la dirigent republicana.

De fet, dimarts es votarà de nou una proposta per reconèixer el dret a l'autodeterminació al Congrés. Aquesta vegada, en forma de proposició no de llei impulsada per ERC, Amaiur i BNG. És una iniciativa que, segons ha detallat Simó, fa dos anys que s'està treballant, temps durant el qual s'ha demanat a altres partits favorables a la consulta que subscrivissin la proposició, com CiU i ICV, tot i que sense èxit. ERC espera, però, que almenys ara hi votin a favor. Fonts republicanes han explicat a l'Ara.cat que la federació nacionalista ja li ha anunciat el seu suport, tot i que no volia constar com a proposant. Aquest serà el 14è cop que es demanarà el reconeixement del dret a decidir a Madrid, segons una campanya que va impulsar ERC la setmana passada.

stats