PARLAMENT
Política 15/02/2011

Esquerra repta CiU a crear ja la comissió d'estudi del concert econòmic

Jordi Turull avança que la federació esperarà a donar-hi suport fins després de la cimera anticrisi del 25 de març per escoltar els agents socials

Roger Tugas
2 min

BarcelonaLa portaveu del grup parlamentari d'Esquerra, Anna Simó, ha anunciat aquesta tarda que el seu partit ja ha redactat la proposta de creació de la comissió d'estudi del concert econòmic i espera que CiU també la signi per poder impulsar-la, arrel de la resposta que el diputat de la federació Antoni Fernández Teixidó va donar en l'últim Ple als republicans, quan es va mostrar "encantat" d'obrir aquest debat. D'aquesta manera, els nacionalistes seran la primera formació amb qui Esquerra es vol reunir per buscar suports a aquesta mesura i així superar les "dificultats provocades per la davallada d'ingressos" del Govern i evitar les retallades en serveis socials que s'està dibuixant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, li ha respost que "demà" no signaran aquesta proposta i que, en tot cas, esperaran a escoltar els agents socials en la cimera anticrisi prevista pel 25 de març per si aquests consideren la comissió com una mesura necessària. Llavors, ha assegurat, sí que estarien en condicions d'acceptar convocar-la. "No ens hauríem de perdre ara en aconseguir un titular tacticista", ha afirmat. Tanmateix, on s'ha mostrat més pactista ha estat en relació a la proposta de llei de Solidaritat Catalana acceptada avui per la Mesa del Parlament per regular les consultes no vinculants sense autorització de l'Estat. Turull ha avançat que CiU buscarà un acord per aprovar-la amb la formació de Joan Laporta, però atenent al precedent que suposa el recurs a la llei de consultes presentat pel govern espanyol, motiu pel qual vol adequar-la a la llei.

Simó també s'ha felicitat pel consens entre tots els partits amb representació parlamentària per impulsar conjuntament la llei de transparència, ja que "l'administració ha de retre comptes" i així poder obtenir noves eines per "combatre la corrupció i recuperar la confiança en els afers públics".

stats